Un nou eșec categoric în deplasare: FC Voluntari - UTA 3-0
30.07.2022

UTA nu arată deloc bine în meciurile din deplasare în debutul sezonului de Superligă. După 0-2 la Pitești în prima rundă, arădenii au fost învinși cu 0-3 de FC Voluntari în partida disputată la Mioveni. Nemec, Lopes și Florea au punctat pentru formația ilfoveană, care s-a impus fără mari dificultăți.


Arădenii au avut posesia în primele minute ale meciului, dar fără a se apropia periculos de poarta gazdelor. Voluntariul a preluat controlul jocului după primul sfert de oră, și a avut o ocazie prin Lopes, al cărui șut din afara careului a fost prins de Iacob. Insistența ilfovenilor a dat roade pe finalul primei reprize, când au reușit să puncteze de două ori. Mai întâi, în minutul 39, Meleke a combinat cu Rață în partea dreaptă, internaționalul din Republica Moldova a centrat în careu pentru Nemec, care l-a învins pe Iacob cu o lovitură de cap excelentă. În minutul 43, pe un contraatac, Costin a centrat în careu pentru Nemec, mingea l-a depășit pe atacantul Voluntariului și a ajuns în partea stângă la Vlad, care a tras la poartă, iar Lopes s-a interpus pe traiectorie și a trimis balonul în plasă.


Ilie Poenaru a făcut trei modificări la pauză, iar jucătorii nou-intrați au fost aproape să înscrie în primele minute ale reprizei. În primă fază, Matei a tras bine de la distanță, Popa a respins și apărătorii gazdelor au trimis balonul în corner. Același Matei a executat lovitura de colț, din care a centrat pentru Postolachi, dar lovitura de cap a noului atacant al UTA-ei a fost respinsă de portarul Popa. Avântul arădenilor din debutul reprizei s-a stins însă destul de repede și ocaziile la cele două porți au lipsit până în minutul 84, când FC Voluntari a înscris din nou. Meleke a centrat din partea dreaptă pentru Aliji, albanezul a retrimis în careu, de unde fostul utist Daniel Florea l-a învins pe Iacob și a stabilit scorul final.


Ilie Poenaru a fost onest la finalul întâlnirii: Nu pot să accept așa ceva, nu pot să accept lipsa de atitudine, nu pot să accept greșelile astea pe care le facem încontinuu, greșeli de copii și juniori. Dar asta e, deocamdată suntem la început, mulți jucători noi. OK, sunt de acord să greșești o pasă, să faci anumite greșeli, dar nu atât de grave, dar faptul că nu ai atitudine, să nu reacționezi…În prima repriză, trebuie să recunoaștem că am fost penibili, foarte slabi în prima repriză. În a doua repriză, cred că și prin schimbările făcute, s-a jucat altceva, am început destul de bine, în primele 15 minute am avut trei ocazii clare. Dacă reușeam să marcăm poate că altfel sunt datele jocului. Doar că, am avut alt ritm, am avut altă intensitate. Este foarte mult de lucru, numai că facem greșeli foarte mari, e o lipsă de reacție, de comunicare, de poziționare, nu ai voie la nivelul acesta să te prezinți astfel.”


În următoarea rundă, arădenii vor juca împotriva lui Sepsi, la Sfântu Gheorghe, duminică, 7 august, de la ora 16:00.


FC Voluntari: M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș, Al. Vlad - Meleke, Droppa (Tavares 77), Rață (Merloi 64) - Costin, Nemec (Florea 64), Lopes (Aliji 83). Rezerve neutilizate: Rîmniceanu - Andres, Marrone, Voican, L. Fulop. Antrenor: Liviu Ciobotariu


UTA: Iacob - Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari - Batha (Matei 46), Cascini - Ubbink (Ademi 46), Miculescu (Șteau 75), Otele (Stahl 75) - Keșeru (Postolachi 46). Rezerve neutilizate: Balauru - Isac, Chindriș, Dobrescu. Antrenor: Ilie Poenaru