Un nou drum județean urmează să fie modernizat de CJA
24.09.2021

Președintele Iustin Cionca a semnat certificatul de urbanism pentru modernizarea drumului Lipova-Neudorf, un tronson în lungime de 5,7 kilometri. Prin semnarea certificatului de urbanism, se poate demara procedura de întocmire a documentației tehnice, etapă premergătoare executării lucrării propriu-zise.

„Modernizarea acestui tronson, Lipova-Neudorf, vine în completarea drumului Neudorf-limită județ Timiș, modernizat în 2019, respectiv a drumului Lipova-Cuveșdia-limită județ Timiș, care este în faza realizării proiectului tehnic. Modernizăm, astfel, drumurile din zona Lipovei și asigurăm un trafic sigur și rapid pe partea stângă a Mureșului”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Lucrările propuse pe tronsonul Lipova-Neudorf constau în amenajarea profilului transversal și longitudinal al drumului, a șanțurilor de pământ, realizarea intersecțiilor cu drumurile laterale, înlocuirea unor podețe și realizarea de podețe noi, lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin, cât și construirea unui pod nou, în apropierea localității Neudorf.