Un bărbat din Făgăraș nu a respectat izolarea la domiciliu
04.05.2021

Luni după amiază, în jurul orei 15.20, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a observat doi bărbați care nu purtau masca de protecție sanitară și erau așezați pe spațiul verde din apropierea stației CFR Arad. Când s-au apropiat, jandarmii au înțeles imediat care este motivul nepurtării măștii de protecție de către cei doi bărbați. Lângă ei se găseu două doze cu bere desfăcute. Jandarmii i-au avertizat verbal și le-au adus la cunoștință prevederile legale încălcate. 

În urma verificărilor efectuate și stabilirii identității, jandarmii au avut surpriza să constate că pe numele unuia dintre bărbați este emisă o alertă de tip coronavirus asociat și conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, acesta figura în carantină la domiciliul declarat în municipiul Făgăraș, până în data de 14 mai inclusiv, deoarece s-a întors recent dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării, bărbatul le-a spus jandarmilor că nu a călătorit în nicio țară și din motive personale trebuie să stea în Arad până pe data de 14 mai, ulterior amintindu-și totuși că s-a întors dintr-o țară cu grad de risc epidemiologic ridicat, cu doar două zile în urmă.

Pentru că nu a respectat măsura carantinării la domiciliul declarat, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, ulterior fiind condus la un centru de carantină instituționalizată unde va locui pentru următoarele 14 zile, bineînțeles cu suportarea integrală a cheltuielilor.