Ultima zi de înscrieri
19.11.2020

Mai aveţi timp la dispoziţie ! Ultima zi de înscriere la Cangurașul Matematician, un joc pentru toți copiii din învățământul primar, este 20 noiembrie.

Organizat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) pe 27 noiembrie, Cangurașul Matematician, îndrăgit în peste 90 de țări, se adresează claselor pregătitoare și claselor I-IV. Cei mici sunt aşteptaţi să descopere bucuria rezolvării problemelor de matematică, în care participarea și experiența sunt cele mai apreciate premii.

Tot ce aveţi nevoie este un calculator sau o tabletă cu acces la internet. Pentru a participa la Cangurul, fiecare elev are nevoie de un cod de participare unic, cu ajutorul căruia poate accesa platforma digitală. Accesul este permis începând de vineri, 27 noiembrie, ora 14, până duminică, 29 noiembrie, ora 20.

Copiii pot fi înscriși de către cadrele didactice din fiecare unitate școlară organizatoare sau independent, de către părinți. Aplicația de înscrieri, este disponibilă pe cangurul.ro. Concursul se poate derula și în limba maghiară. Informații despre modul de desfășurare precum și baterii de teste de antrenament se găsesc pe editurasigma.ro.

La finalul jocului-concurs, participanții vor primi o carte și diploma semnată de Meike Akveld, președintele organizației internaționale Kangourou sans Frontières. Această asociaţie este cea care, în 1993, alături de Ambasada Franţei, a adus, în România, concursul care promovează matematica în rândul tuturor elevilor, începând din clasa pregătitoare şi până la clasa a XII-a,verificându-le şi dezvoltându-le cunoştinţele, intuiţia, gândirea aplicativă şi capacitatea de a selecta.