Turcia a ieşit din lockdown
18.05.2021

De ieri, Turcia a iesit din lockdown, ceea ce presupune o relaxare a măsurilor restrictive. Însă până pe data de 1 Iunie sunt i în continuare valabile o serie de măsuri.

Astfel, localnicilor le este interzis să iasă din case pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00 p.m. – 05.00 a.m. Pe durata weekend-ului, nu au voie să părăsească locuințele (de vineri, ora 21.00 p.m. până luni, ora 05.00 a.m.). Restricțiile NU li se aplică turiștilor;

Restaurantele, cafenelele și barurile rămân închise. Pot funcționa doar în regim de delivery sau take away;

Mall-urile și centrele de shopping funcționeaza cu un program adaptat: intre orele 10:00 la 20:00 în timpul săptămânii și sunt închise pe durata weekend-ului
Situația privind numărul de îmbolnăviri va fi re-evaluată pe 1 Iunie și, în funcție de evoluație, se vor lua noi măsuri. Chiar si asa Antalya este o destinatie de top pentru romani, in special pentru familiile cu copii.
In situatia nefericita in care turistii romani sunt descoperiti cu COVID-19 in Antalya, hotelurile sunt pregatite sa le ofere cazare gratis in cazul in care nu este necesara spitalizarea.

Turiștii români sunt bineveniți în Turcia. În continuare, trebuie să prezinte un test PCR negativ și să completeze formularul inainte de plecare.
In resorturile din Antalya, sunt deschise centrele spa, sălile de sport si restaurantele.