Traversarea Ungariei în continuare doar prin coridorul umanitar
19.05.2020

Traversarea teritoriului Ungariei de către cetăţenii români dinspre Europa de Vest spre România va fi posibilă în continuare doar prin coridorul umanitar desemnat - a declarat răspunzând la o întrebare locotenent-colonelul de poliţie Róbert Kiss în cadrul conferinţei de presă de marţi a corpului operaţional din Ungaria.

Corpul operaţional a fost întrebat despre eventualele schimbări privind coridoarele umanitare care traversează Ungaria, după ce, în urma aglomeraţiei care s-a creat a sfârşitul săptămânii trecute la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, au fost deschise pentru traficul de autoturisme spre România şi punctele de trecere a frontierei Ártánd-Borş şi Csengersima-Petea.
Lt. col. Róbert Kiss a precizat că deplasarea prin Ungaria a cetăţenilor români venind din Europa de Vest spre România se face în continuare doar prin coridoarele umanitare desemnate. În vederea evitării în viitor a aglomeraţiei de la sfârşitul săptămânii trecute, datorată noii structuri de control al traficului introdusă de autorităţile române, poliţia controlează circulaţia încontinuu şi, în caz de nevoie, dirijează automobiliştii spre un punct de trecere alternativ - a spus Róbert Kiss.
Ofiţerul a anunţat de asemenea că, începând cu 21 mai, nu vor mai fi supuşi carantinei persoanele care dispun de un domiciliu stabil sau temporar sau permis de şedere în Slovacia şi care părăsesc ţara pentru o perioadă mai scurtă de 24 de ore. Aceste persoane vor trebui să completeze doar un formular tipizat.
În Croaţia vor putea intra, de acum înainte, nu doar cetăţenii UE care posedă imobile sau ambarcaţiuni în această ţară, ci şi cei care se deplasează din motive personale, la evenimente familiale sau la tratament medical, precum şi toţi cei care pot dovedi că au cazare rezervată - a precizat lt. col. Kiss.

Sursa: MTI – agenție de știri maghiară