„Totul e să ştii când să spui ››Da!‹‹ şi când să spui ››Nu!‹‹” – INTERVIU SMILEY
10.07.2022

Smiley este la ora actuală unul dintre cei mai apreciați artiști din industria muzicală autohtonă.

Puţini ştiu, însă, că Andrei Tiberiu Maria aka Smiley a avut propria sa casă de producţie încă de la vârsta de 15 ani. Astfel, călătoria muzicală de la statutul de membru al trupei „Simplu” la cel de a fi producător muzical a fost, de fapt, călătoria întoarcerii sale la prima sa iubire, casa de producţie.

„Nu se numea Ha Ha Ha Production, dar, da, am avut propriul meu studio încă de la 14-15 ani. Eu, practic, mi-am dorit să fiu în spatele artiştilor, nu mi-am dorit să fiu cântăreţ. Pe mine asta m-a pasionat tot timpul, să creez muzică, să mă ocup de artişti, să produc artişti şi să mă ocup de tot ce înseamnă music business în general. Dar vezi cum e viaţa?!  Important e să zici Da! atunci când ţi se deschide o uşă, aşa cum am zis eu "Da!" când CRBL mi-a deschis uşa SIMPLU. Şi a fost fantastic pentru mine, pentru că asta a fost oportunitatea mea şi am profitat de ea cât am putut de mult. E drept că am şi scris o pagină de istorie a muzicii româneşti moderne împreună cu SIMPLU şi mă bucur foarte tare de asta şi acuma continui să mai scriu, aşa, ce mai pot. Sunt multe lucruri pe care le-am făcut, la care nu mă aşteptam să se întâmple, dar cumva am acceptat toate provocările care mi se potriveau şi în care credeam că pot să fac faţă, şi aşa s-au deschis noi oportunităţi, s-au întâmplat lucruri noi, eu m-am dezvoltat, am descoperit lucruri noi despre mine făcând lucruri noi care erau în afara zonei mele de confort şi tot aşa... Tot accept tot felul de provocări de genul acesta... trebuie să recunosc, e o călătorie interesantă. Adică totul e să ştii când să spui ››Da!‹‹ şi când să spui ››Nu!‹‹.”

În calitate de compozitor și producător, Smiley este fără urmă de îndoială un artist complet, creativ şi cu o carismă de nedescris. Tocmai de aceea, esenţa din sticluţa unei cariere muzicale a noilor artişti pe care îi caută trebuie să fie compusă din aceste ingrediente.

„Noi ne dorim să găsim oameni creativi, care au curaj, care se exprimă liber, care sunt liberi în general, dar cu care vibrăm noi, care au nişte valori în viaţă, ca ale noastre. Nu există niciun artist pe care să-l producem aşa pe nevăzute sau pe nesimţite. Toţi artiştii cu care am ajuns să lucrăm au venit pe la studio, ne-am împrietenit, am stat de vorbă, am lucrt împreună... am văzut cum vibrăm împreună. Altfel nu merge. Dacă există o conexiune, lucrăm, altfel nu. Contează foarte mult cum ne înţelegem între noi. Pentru că noi nu suntem o casă mare de producţie. Noi nu ne-am dorit să facem volum, noi ne-am dorit să facem ce ne place nouă să facem. Despre asta e vorba. Ne dorim să lucrăm cu oameni care ne place să lucrăm, altfel n-avem de ce.”

Smiley spune că în momentul în care oamenii care îşi doresc să fie artişti intră în studioul Ha Ha Ha Production, automat casa de producţie se transformă într-o şcoală care-i ghidează, îi învaţă şi îi formează ca artişti.

„Ha Ha Ha Production e, în primul rând, o şcoală foarte bună pentru toţi artiştii, pentru toţi scriitorii, pentru toţi compozitorii. Noi acuma am lansat o campanie pe https://hai.hahahaproduction.com/, o să găsiţi acolo detaliile. Căutăm oameni tot timpul, în principiu oameni creativi. Baza asta e! Creativitatea. Contează ce muzică iese. Legat de voce, acuma cu tehnologia asta, contează, evident, să ai voce, dar depinde de ce fel de artist eşti. Sunt o grămadă de artişti care nu au vreo voce extraordinară sau n-au voce deloc, dar folosesc foarte bine tehnologia astfel încât reuşesc să creeze ceva mişto. Deci contează să fii creativ.”

Aşa cum a declarat în interviu, Smiley este o persoană care acceptă toate provocările la care crede că face faţă, inclusiv la mini-jocul nostru „The Truth Will Set You Free”.

Astfel, artistul a răspuns sincer la toate cele trei întrebări incomode din sesiunea Q&A.

Clipul îl puteţi găsi contul de Tik Tok @tvradioarad.