Toth Csaba este nou prefect al Aradului
03.03.2021

Guvernul a aprobat astăzi lista de propuneri pentru prefecți și subprefecți. Astfel, în mod oficial, județul Arad are un nou prefect în persoana lui Toth Csaba (propus de UDMR) și un nou subprefect, acesta fiind Vasile Valer Cătană propus de USR PLUS.

Toth Csaba are studiile de licență și masteratul în drept, a fost președinte al consiliului de administrație în mai multe firme dar a activat și în mai mult funcții de consilier juridic. În 2013 a fost numit director general la Fornetti România. Societatea era la acel moment în insolvență dar sub mandatul lui Toth Csaba a reușit să evite falimentul. Din punct de vedere politic principalele borne ale carierei sunt președinția organizației județene a UDMR (2005 - 2010) și funcția de consilier județean (2008 - 2012).

Vasile Valer Cătană este licențiat în administrație publică și a lucrat în mai multe domenii diverse: execuții de instalații electrice, consultanță financiară, Horeca și transport rutier. Este în prezent consilier județean.

Prefectura Arad beneficiază și de funcție reînființată, cea de secretar general, ocupată de fostul prefect, Gheorghe Stoian. 

Cel de-al doilea prefect, Doru Sinaci, propus de PNL, nu a fost numit oficial deocamdată de premierul Florin Cîțu.