Topul Domeniilor care Angajează Studenți și Elevi pe Timpul Verii: Retailul, Industria Alimentară, Serviciile, Call Center / BPO și Turismul
18.06.2024

București, 18 iunie 2024 – În ultima lună și jumătate, peste 40.000 de joburi au fost scoase pe piață, dintre care 16.000 se adresează candidaților fără experiență. Domeniile cu cea mai mare cerere pentru acești candidați sunt retailul, industria alimentară, serviciile, call center / BPO, turismul, transportul / logistica și producția. Fiecare dintre aceste sectoare a postat peste 1.500 de joburi de la începutul lunii mai până acum.

„Deși majoritatea joburilor disponibile în această perioadă sunt full-time, există și 4.000 de locuri de muncă part-time și aproape 500 de locuri sezoniere, bazate pe proiecte. Vara este perioada ideală pentru internship-uri, dar în acest segment există un număr relativ mic de opțiuni – aproximativ 300. Atât angajatorii, cât și candidații par să prefere angajarea part-time sau pe perioadă determinată în locul stagiilor de practică”, a declarat Bogdan Badea, CEO al eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România.


Joburi pentru Candidații fără Experiență

83,3% din joburile pentru candidații fără experiență sunt în România, 11,4% sunt pentru străinătate și 5,3% sunt remote. Pentru joburile sezoniere, procentele cresc atât pentru locurile de muncă din străinătate (13,2%), cât și pentru cele remote (15,2%). Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Irlanda, Spania și Italia sunt țările care oferă cele mai multe joburi pentru candidații fără experiență. Domeniile cu cea mai mare cerere sunt transport / logistică, retail, medicină, servicii, producție, industria alimentară și turism.


Preferințele Tinerilor Candidați

Candidații cu vârsta sub 18 ani au avut aproape 22.000 de aplicări în ultima lună și jumătate, iar cei cu vârsta între 18 și 24 de ani au înregistrat 340.000 de aplicări. Majoritatea tinerilor preferă joburile full-time, cu doar 20.000 de aplicări pentru joburile sezoniere și aproape 13.000 pentru internship-uri. Joburile part-time rămân atractive, cu 161.000 de aplicări.


Salarii și Așteptări

Conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net la nivel național pentru cei cu maximum doi ani de experiență este de 3.500 de lei pe lună. Așteptările salariale ale acestora sunt de 4.500 de lei lunar, incluzând toate domeniile de activitate. Pentru joburile part-time, salariul mediu net este de 3.000 de lei pe lună.


Oportunități de Angajare

În acest moment, sunt disponibile peste 26.000 de joburi pe eJobs.ro, oferind numeroase oportunități pentru studenți și elevi de a-și găsi un loc de muncă pe timpul verii. Domeniile care îi atrag cel mai mult pe tineri sunt retailul, call center / BPO, serviciile, IT / telecom, banking și turism.

Pentru mai multe detalii și oportunități de angajare, vizitați eJobs.ro.