Tom şi Jerry la 80 de ani
27.04.2020

Daca este sa luam in considerare varsta sunt batranei iar acum sunt si indoliati. Este vorba despre legenarele personaje de desene animate Tom si Jerry care anul acesta implinesc 80 de ani. Pentru copiii mici si mari Tom si Jerry sunt insa nemuritori pentru ca ei aduc bucurie oamenilor de toate varstele de pe intregul mapamond
Tom si Jerry, au fost creati in disperare de cauza de catre Bill Hanna si Joe Barbera, care trebuiau sa gaseasca ceva care sa egaleze succesul pe care l-au avut cu Mickey Mouse.
Muzica pentru desenul animat a fost compusa de Scott Bradley, iar in spatele tipetelor lui Tom s-a ascuns chiar Hanna insusi.
Productia a fost realizata timp de aproape doua decenii in care au fost create 100 de episoade. Realizarea fiecarui episod a durat saptamani in sir iar costurile de productie au fost de 50.000 de dolari, astfel doar cateva episoade puteau fi realizate in fiecare an.
Tom si Jerry au adunat de-a lungul timpului in palmares sapte Oscaruri.
Ne-am inteles perfect si ambii aveam un respect profund pentru munca celuilalt", a spus Barbera despre relatia profesionala pe care a avut-o cu Hanna.
Bill Hanna a murit in 2001, iar Joe Barbera in 2006.
Pesonajele Tom si Jerry l-au pierdut in urma cu cateva zile si pe un alt creator, regizorul, Gene Deitch plecand dintre noi pe neasteptate la vârsta de 95 de ani.
Fani şi actori au postat mesaje de condoleanţe în mediul online şi au mărturisit cât de mult a însemnat munca sa pentru ei. Cineva a creat chiar un clip video care a devenit viral.