Toate drumurile de la Arad la Moneasa sunt modernizate de Consiliul Județean!
10.09.2020

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a informat că toate drumurile care leagă municipiul Arad de stațiunea Moneasa sunt în lucru sau au fost deja modernizate. 

„În câteva luni de zile, după finalizarea tuturor șantierelor, va fi pentru prima oară în ultimii 50 de ani când se poate spune că între Arad și Moneasa nu există nici măcar un kilometru de drum județean nemodernizat!” – a declarat Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad modernizează tot drumul de la Arad la Moneasa, prin Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pâncota-Măderat-Târnova-Șilindia-Luguzău-Cuied-Buteni-Sebiș-Donceni-Buhani-Dezna-Rănușa-Moneasa și continuând încă 4 km, pe drumul forestier, până la limita județului Bihor. Valoarea totală a lucrărilor pe cei 90 km de șantier este de aprox. 160 milioane lei (33,5 milioane euro). 

În paralel, Consiliul Județean Arad lucrează și la modernizarea drumului către stațiunea Moneasa prin Ineu, pe toate tronsoanele de drum care au rămas încă nereabilitate. Pe acest traseu, se lucrează pe șantierele Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pâncota, a fost finalizată porțiunea Pâncota-Seleuș (în valoare de 6,8 milioane lei) și pe drumul Bârsa-Moneasa, un proiect al Consiliului Județean Arad finanțat de Guvernul României din credite angajament. 

Iustin Cionca a precizat că pentru a scurta și mai mult drumul până la Moneasa, Consiliul Județean Arad a creat încă o rută de bună calitate în județ, modernizând drumul de la Sântana la Seleuș, prin Olari, Sintea Mică și Zărand (aprox. 20 de milioane lei). Cei care aleg acest drum alternativ economisesc aprox. un sfert de oră până la Moneasa! 

„Am fost mereu întrebați ce face pentru stațiunea Moneasa Consiliul Județean Arad. Facem exact ce trebuie: modernizăm toate drumurile județene până la stațiune, ca turiștii să poată ajunge acolo în bune condiții. Am avut în vedere ambele drumuri majore înspre Moneasa, prin Ineu și prin Târnova. Turnăm asfalt nou pe peste 90 km de drum județean, între Arad și Moneasa, astfel încât nu va exista niciun kilometru nemodernizat pe această rută! Este pentru prima oară în ultimii 50 de ani când se poate spune acest lucru! Dar ce găsesc arădenii în stațiune depinde deja de Primăria Moneasa, nu de noi. Administrația PNL a județului Arad a creat condițiile realizării unor investiții în stațiune: asfaltăm întregul drum, am realizat, cu ani în urmă, canalizarea comunei printr-un proiect european. Am creat condiții pentru investițiile atractive, acum este rândul Primăriei din Moneasa să realizeze oferte și programe tentante pentru agenții economici!” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.