Timpi mari de aşteptare la vama Nădlac 1
04.05.2020

Timpi foarte mari de așteptare, duminică, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, singurul punct prin care românii pot pleca la muncă în vestul Europei cu mașinile sau chiar pe jos.

Chiar dacă Poliția de Frontieră Română a luat măsuri speciale și lucrează la capacitatea maximă a punctului, respectiv pe 6 căi de intrare și 6 căi de ieșire din România, timpii de așteptare sunt mari. Pe sensul de ieșire din România se așteaptă, duminică după masă, 300 de minute, arată aplicația de trafic a Poliției de Frontieră, iar la intrara în orașul de frontieră Nădlac s-au creat cozi de mașini de mai mulți km.

Timpii mari de la ieșirea din România sunt cauzați de procedurile de control al autorităților ungare. Ungaria permite accesul în țară între orele 11.00 - 23.00, pentru cei care nu au simptome de infectare cu covid 19, trec printr-un interviu medical, îndeplinesc cerințele Codului Frontierelor Schengen și prezintă documente care atestă certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

Timpi mari de așteptare sunt și la intrarea în România. 90 de minute, arată aplicația poliției de frontieră. Oamenii se plâng însă că așteaptă mult mai mult.

Pentru românii care vin în țară pe jos, orele petrecute la Nădlac sunt tot mai grele. Au de așteptat ore bune, până se adună mai multe persoane care merg în aceeași direcției, iar apoi autorităție le pun la dispoziție microbuze. Ce rămâne în urma lor lasă însă de dorit.

Conform Poliției de Frontieră Arad, în ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1 au intrat în România 2.800 de persoane cu 860 de mașini și au ieșit 1.900 de persoane cu 730 de mașini.