Timpi de aşteptare record la Vamă
05.11.2019

Timpi de așteptare record la frontiera de vest!

Șoferii de camioane trebuie să aștepte chiar și mai bine de 10 ore ca să se iasă din România pe la Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad. Oamenii se plâng însă că stau chiar și mai mult. Și în plus nu au minime condiții igienico-sanitare. Camioanele sunt parcate pe banda de urgență sau pe banda 1 a autostrăzii, ceea ce creează dificultăți în circulația generală către frontieră. Coloana de camioane are cca 20 km.

Cauzele pentru care încă de duminică seara există tot timpi mari de așteptare sunt legate de faptul că există un "număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control", după ce săptămâna trecută au existat 2 perioade în care circulația traficului greu a fost interzisă prin Ungaria. Mai mult, începând din data de 1 noiembrie, "autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport pentru a vedea dacă șoferii și-au plătit amenzile aplicate pe teritoriul Ungariei.

Situația îi nemulțumește pe șoferi, care se plâng că întârzie cu mărfurile, motiv pentru care riscă să fie penalizați.
Oamenii reclamă și faptul că nu minime condiții igienico-sanitare în zonă, nici măcar toalete, așa că sunt forați să își rezolve probleme fiziologice pe câmpurile de la marginea autostrăzii vestului.


Polițiștii de frontieră au luat măsuri speciale și lucrează la capacitate maximă, însă este vorba de un număr foarte mare de camioane.

Conform Poliției de Frontieră Arad, doar la Nădlac 2 au fost verificate, la ieşirea din ţară, în ultimele 24 de ore, 1.700 de camioane.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, politiadefrontiera.ro, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.