Test PCR înainte de vacanța în Cipru
12.06.2020

Veste nu tocmai bună pentru arădenii care aleg vara aceasta Cipru, una dintre cele mai sigure destinaţii din Europa. Aceştia vor trebui să facă un test PCR pentru coronavirus cu 72 de ore înainte de călătorie.

Cipru a avut în total 975 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus dintre care 807 s-au vindecat si 18 au decedat.

Autorităţile din Cipru au împărţit tările de unde primesc turişti în două categorii, pe baza datelor epidemiologice.

Incepând cu 20 iunie, persoanele care sosesc din ţările din categoria A nu au restricţii atunci când călătoresc în Cipru.

Persoanele care provin din ţările din categoria B trebuie să facă un test PCR în ţara de origine, cu 72 de ore înainte de călătorie. Certificatul de testare PCR va fi solicitat înainte de îmbarcarea în aeronavă şi va trebui prezentat şi la controlul de frontieră la destinaţie.Ţările din categoria B sunt Israel, Polonia şi România.

Merita o vacanta in Cipru, formalitati si bataie de cap? Da merita, pentru ca este o destinatie sigura, ospitaliera, cu un raport bun calitate pret. Merita pentru plajele sale superbe, pentru hotelurile foarte bune pentru mancarea traditionala delicioasa. Merita pentru ca cipriotii au luat masuri de distantare sociala si sanitare astfel incat turistii sa se simta in siguranta.

Autorităţile cipriote au informat că turiştii care nu au posibilitatea să îşi facă testul pentru coronavirus în ţara de origine îl pot face si pe aeroporturile din Cipru.