Teo Milea la AOA: "Anul viitor o să vedeţi o colaborare total inedită, Teo Milea cu un DJ
08.07.2023

Și-a petrecut toată viața în jurului pianului pregătindu-se și, ulterior, concertând în zona muzicii clasice. 

În anii finali ai facultății a început să cocheteze și cu alte genuri muzicale, cum ar fi pop, rock sau smooth jazz.

Anul acesta, pianistul Teo Milea a făcut echipă cu toboșarul Adrian Schiopu și împreună au urcat pe scena principală a festivalului Arad Open Air.

După un moment inedit oferit publicului arădean, am reușit să "smulgem" de la Teo și o informaţie cu privire la viitor, mai exact la perspectiva muzicală pe care o are, căci, după cum spune şi el, sky is not the limit.

Cristina Gheorghe (Radio Arad): Live act la Arad Open Air! Cum a fost? A fost oarecum fascinant să-ți iei zborul în lumea muzicală?

Teo Milea: Deci chiar mi-am luat zborul în lumea muzicală de pe Aeroportul din Arad. AOA a fost de un milion de ori mai fain decât zborul pe care l-am avut cu avionul în urmă cu foarte mulți ani.

Cristina Gheorghe (Radio Arad): Tu te-ai obișnuit să ai prestații live în locații nonconformiste, dat fiind faptul experiențele din trecut. Și aici punctez perspectiva ta; deschiderea ta, întrucât dădeam ca exemplu colaborarea ta cu ABC, muzica clasică cu muzica electronică. Din câte am înțeles, colaborezi de foarte mult timp cu Adi Schiopu, dar de două luni ați pus efectiv bazele acestui live act.

Teo Milea: Colaborez cu el de foarte mulți ani, dar nu am avut timp să ne întâlnim, că eu am fost "puțin" plecat. De două luni am pus bazele acestui love act. În ziua în care am fost invitat să concertez la AOA, atunci l-am și sunat pe Adi... Gata! Începem! Așteptam un moment propice să dăm drumu' proiectului, să nu studiem așa, în van, că nu ne place chestia asta. Și în două luni de zile am lucrat, am făcut 6 piese, și avem target până la 1 ianuarie să terminăm tot programul. Deci anul viitor, o să fiu în concert, de sine stătător, pian și tobe; fără Teo Milea la pian singur. 

Cristina Gheorghe (Radio Arad): Deci să ne pregătim pentru un proiect duo. 

Teo Milea: Proiect duo, exact! Un concert, duo.

Cristina Gheorghe (Radio Arad): În cazul în care ţi s-ar mai lansa o invitaţie să reflecţi asupra anumitor stiluri muzicale, în ceea ce priveşte îmbinarea stilului tău cu alt gen muzical, cum ai reacţiona?

Teo Milea: Uite, chiar acum, la festival, înainte de a urca pe scenă, m-am întânit cu ALEX Super Beats şi mi-a zis că el, de şapte ani încoace, ascultă muzica mea în maşină şi în fiecare seară. Şi cred că anul viitor o să vedeţi o colaborare total inedită, Teo Milea cu un DJ.

Interviul integral îl puteți asculta la Radio Arad, luni, la ora 18:30, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei.