Târgul de Iarnă se deschide vineri
20.11.2019

Târgul de Iarnă, ediția 2019, va avea loc în perioada 22 noiembrie 2019 – 11 ianuarie 2020 și va fi organizat în Parcul Mihai Eminescu, unde vor fi amenajate căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, vor fi impodobiti brazi de Crăciun și se vor desfasura programe artistice
Organizatorii Târgului de Iarnă, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad au decis ca și în acest an, târgul să fie amenajat în Parcul Mihai Eminescu, iar pe strada Romul Veliciu și în fața Palatului Administrativ vor fi montate decorațiuni specifice sărbătorilor.
Ca în fiecare an, în fața Palatului Administrativ vor fi amplasați brazii de Crăciun care vor fi aduși din Munții Apuseni.
La Târgul de Iarnă, expozanții vor oferi vizitatorilor o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun, bijuterii, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, realizate manual, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, plăcintă întinsă, cozonaci, vin fiert și nu numai.
Organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii, căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte și să se joace, ateliere de povești.
Tot în zona destinată copiilor va fi amenajat un țarc unde vor fi aduse animale exotice.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 22 noiembrie 2019, la ora 18.00, pe scena din Parcul Eminescu, unde vor concerta Nova Band, Daniel Julean și Nicoleta Brola și Nicole Cherry.
Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, de la ora 18.00, vor urca pe scenă Raul Nica, Monica Cojocaru și Ale&Fly.
Duminică, 23 noiembrie 2019, de la ora 18.00, sunt invitați să cânte Maria Szaniszlo, Mihai Henț și Didina Curea.
În perioada Târgului de Iarnă, în fiecare seară de luni până joi, școlile și grădinițele din municipiul și județul Arad vor putea să prezinte mici spectacole de colinde și nu numai.
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, programele artistice vor fi prezentate de artiști consacrați din județul Arad și din țară.

În aceeași seară în care se va deschide Târgul de Iarnă va avea loc și festivitatea de aprindere a iluminatului festiv al orașului.
Având în vedere că Municipiul Arad este primul oraș din România modernizat în totalitate cu iluminat Led și telemanagement la punctele de aprindere, de sărbătoarea Crăciunului orașul va fi împodobit cu peste un million de beculețe LED.
Primăria Municipiului Arad este dispusă să plătească pentru iluminatul festiv din acest an aproximativ 155.000 de euro cu TVA.