Târgul Agromalim, un succes
10.09.2022

Cu aproape 17.000 de vizitatori, ediția din acest an a Târgului Agromalim a avut cea mai mare audiență dintre toate târgurile organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, în ultimii ani.

Agromalim este un brand puternic al Aradului. Anul acesta au expus peste 270 de firme, din șapte state europene. Ungaria și Italia au fost, din nou, foarte bine reprezentate. Un număr de 36 de conferințe de specialitate au fost organizate, iar evenimentul a cuprins și o componentă de promovare a produselor locale.

Cele mai moderne utilaje și soluții pentru agricultură au fost prezentate participanților, la Agromalim 2022. Unele dintre acestea sunt fabricate chiar la Arad și se vând pe cinci continente. La eveniment a participat și ministrul Agriculturii.

„A fost o ediție reușită, chiar peste așteptări, dacă avem în vedere faptul că nu s-a mai organizat un târg de o asemenea amploare, după pandemie. Le mulțumesc tuturor colegilor mei implicați în acest proiect, expozanților și colaboratorilor noștri, partenerilor noștri din administrația locală și din mediul universitar. Am reușit, împreună, să adunăm la Arad elita agriculturii naționale și euroregionale și să organizăm un eveniment care a atras aproape 17.000 de vizitatori. Expo Arad a reînceput să funcționeze în forță și, o spun cu mândrie, suntem printre cele mai active Camere la nivel national. În perioada 13-15 septembrie, la Expo Arad, organizăm un alt târg de mare amploare, Demo Metal, unul dintre cele mai puternice târguri de profil din România”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Consiliul Județean a fost partenerul principal al Agromalim 2022, sprijinind producătorii locali să expună și să câștige vizibilitate. „Pentru noi este important ca produsele arădene să ajungă la cât mai mulți arădeni și să încurajăm astfel micii antreprenori. Suntem partenerii Camerei de Comerț la târgurile pe care le organizează, pentru că este vorba despre o instituție de forță a Aradului, una reprezentativă, care contribuie la promovarea și la dezvoltarea județului Arad. Următorul eveniment la care colaborăm cu Camera de Comerț va fi Târgul Vânătorilor, în data de 24 septembrie”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.