Suport pentru specializarea Informatică a UVVG
28.01.2021


Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad a devenit membru al programului Oracle Academy.

 Pentru a ajuta studenții să continue să învețe în timpul pandemiei COVID-19, universitatea îi sprijină prin informatizare și digitalizare, componente care sunt deosebit de necesare în noua lume a învățării virtuale. Prin implementarea curriculumului și a resurselor Oracle Academy, universitatea va oferi profesorilor și studenților acces la cele mai noi tehnologii.

 Ca programul educațional global filantropic al Oracle, Oracle Academy răspândește educația informatică în întreaga lume pentru a spori cunoștințele, inovația, dezvoltarea competențelor și diversitatea în domeniile tehnologice. Oracle Academy susţine cadrele didactice pentru a facilita învățarea inovatoare şi eficientă a elevilor şi studenţilor, atât în clasă, cât şi în afara acesteia, și interacţionează cu instituţii de învățământ și profesori din peste 120 de țări, ajutând milioane de studenți să devină pregătiți pentru viitoarele lor cariere.

 Oracle Academy oferă resurse gratuite pentru predarea și învățarea informaticii. Abonamentul gratuit include curriculum, materiale de învățare, acces la tehnologiile cloud Oracle, software, asistență și resurse de certificare profesională. Cu acest program, studenții câștigă experiență practică cu cele mai noi tehnologii, ajutându-i să fie pregătiți să devină inovatori și lideri ai viitorului viitorului într-o eră dominată de cuvinte precum: cloud computing, artificial intelligence, machine learning, data science şi Internet of Things.

 „Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este orientată spre viitor, digitalizare şi deschidere spre nou, pentru a sprijinii studenţii şi profesorii în misiunea de a răspândi cunoștințele și abilitățile ce ţin de sfera IT. Toţi studenţii de la specializarea informatică, precum şi profesorii de informatică au primit acces la această platformă” - declară prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul UVVG Arad.

Jane Richardson, Senior Director Oracle Academy EMEA, spune: „Suntem încântați să întâmpinăm Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad în programul Oracle Academy și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu aceasta pentru a-i oferi resurse, curriculum și toate beneficiile programului Oracle Academy, care îi vor permite să își îmbunătățească predarea și învățarea în domeniul informaticii pentru studenții lor. Oracle Academy are o prezență puternică în România încă din 2006 și suntem mândri să colaborăm cu universități precum Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad.”