Super Luna de Zăpadă!
08.02.2020

Super Luna este un fenomen care are loc atunci când   Luna se află  în punctul orbitei în care distanţa dintre Pământ şi satelitul său este cea mai mică şi, de asemenea, Luna este plină. Când cele două condiții sunt îndeplinite Luna ne apare de 14% ori mai mare şi de 30% mai luminoasă faţă de punctul în care Luna se află în punctul cel mai îndepărtat de Pământ.

Duminică, 9 februarie 2020 ora 09.30 ora României, Super Luna va atinge punctul maxim. Această Super Lună, denumită si Super Luna de Zăpadă, va fi prima din cele patru din acest an.

Termenul de „Super Lună” a fost propus în anul 1979 de către un astrolog, ceea ce a atras în mod natural nemulţumirea astronomilor, adevăraţii oameni de ştiinţă, aceştia argumentând că „metodologia” folosită pentru a defini cum apare o Super Lună este arbitrară şi, mai important, pierde din vedere unele aspecte importante, printre care se numără faptul că scăderea distanţei dintre Lună şi Pământ este graduală. Ceea ce înseamnă că modul în care percepem Luna în cele două puncte extreme ale orbitei sale tinde să fie asemănător. Conform astronomilor, următoarea dată când cele două condiţii necesare apariţiei unei Super Luni vor fi îndeplinite va fi peste o lună, mai exact în data de 9 martie. ( sursa descoperă.ro)