Succes neconvingător în amical: UTA - Ripensia Timişoara 1-0
25.03.2023

UTA a învins cu 1-0 în amicalul cu Ripensia Timişoara, disputat în această dimineață pe terenul „Banatul" din Sânnicolau Mic. 

În minutul 15, UTA a primit penalty după un fault comis de Stoi asupra lui Ubbink. Lovitura de la 11 metri a fost irosită însă de Keşeru, care a tras în transversală. „Roş-albii" au deschis, totuşi, scorul, în minutul 34. Stahl a centrat în careu pentru Ubbink, şutul olandezului a fost blocat, Keşeru nu a reuşit nici el să înscrie, dar Paul Anton a împins balonul în plasă din câțiva metri. Oaspeţii nu au avut oportunități în prima parte, aşadar arădenii au intrat la pauză cu avantaj minim, 1-0. 

UTA a dominat posesia şi în repriza secundă, dar prima fază importantă a venit abia în minutul 85, la poarta lui Iacob. Zamfirescu a tras dintr-o lovitură liberă, portarul arădenilor a respins în față, mingea a ajuns la Bobocea, care a reuşit să înscrie, însă se afla în poziție de offside. După două minute, Benzar a şutat la rândul său dintr-o lovitură liberă de la distanță, dar portarul Rus a respins în corner. La ultima fază, timişorenii au trecut din nou pe lângă egalare, când şutul lui Ardeiu a trecut milimetric pe lângă bara porții arădene.

„Nu sunt mulțumit deloc, nu neapărat de scor, cât de modul în care ne-am prezentat. Da, putem să găsim multe scuze, cum ar fi adversarul, o echipă de Liga a 2-a, arțăgoasă, împotriva căreia astfel de amicale sunt complicate, sau terenul, care nu a fost cel mai bun. Apoi, și noi am avut o săptămână destul de grea, deci la nivelul prospețimii nu a fost chiar ce trebuie, dar, indiferent de tot acest context, mă așteptam la mult mai mult și mă așteptam la o reacție. Toată săptămâna am vorbit despre mentalitate, toată săptămâna am vorbit de faptul că trebuie să fim mai răi și mult mai implicați și să avem mai multă intensitate în absolut tot ceea ce facem. Și, chiar dacă astăzi a fost un meci amical, lucrurile acestea s-au văzut, din păcate, mult prea puțin” a declarat Laszlo Balint. Benzar, Vukcevic şi Isac au revenit pe teren după accidentările suferite, iar tehnicianul arădenilor le-a oferit astăzi debutul juniorilor Raul Popa, Răzvan Ristin și Ahmet Ekmekci: „E un aspect pozitiv revenirea celor trei, deși e clar că au nevoie de un ritm și de intensitatea specifică unui meci. Tocmai de aceea, am vrut să vedem și astăzi în ce măsură se apropie de ceea ce ne dorim pentru meciul de campionat. Cealaltă parte frumoasă, să zic, a amicalului de azi e apariția celor trei copii de la academie, pe care i-am avut toată săptămâna cu noi și o să-i avem și săptămâna viitoare. Sunt copii pe care îi ținem sub observație, îi monitorizăm constant, sperăm ca în viitorul apropiat să reprezinte soluții”

Pentru utişti urmează meciul împotriva Universității Cluj din Superligă, sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12:00 pe Arena "Francisc Neuman". 

Formații:

UTA: Kucher (30 Balauru, 60 Fl. Iacob) – Vukcevic (46 Benzar), Chindriș, Benga (46 Hoxhallari), Roger jr (46 Dobrescu) – Batha (46 Cascini), Anton (46 Ristin) – Stahl (46 Ekmekci), Ubbink (46 Barbosa), R. Popa (46 Isac) – Keseru (46 Milosevic). Antrenor: Laszlo Balint

Ripensia: Rus (63 Toroc, 75 Rus) – Zamfirescu, Țieranu, Butnărașu (46 Gladun), Lungu – Stoi (78 Andreaș) – Nistor, Moraru (70 Morariu), Vidrăsan (70 Bobocea),  D. Ciurel (78 Ardeiu) – Sofran (75 Cracea). Antrenor: Iulian Muntean

Arbitri: Sorin Saladea – Andrei Pîslaru, Călin Mateuț