Succes meritat, arădenii sunt pe loc de play-off! UTA - FC Voluntari 2-0
22.08.2021

UTA a reuşit a doua victorie la rând pe teren propriu, 2-0 cu FC Voluntari. Miculescu şi Roger au înscris în partea secundă şi au adus trei puncte în contul "roş-albilor", care urcă, pentru moment, pe locul 5 în clasament.

Arădenii au început jocul mai bine, cu două ocazii în primele cinci minute, dar şutul lui Miculescu a fost blocat de Armaş, iar portarul Popa a intervenit bine la execuţia din cădere a lui Antal. Până la pauză, utiştii au dominat teritorial şi au mai irosit o ocazie importantă prin Hora, în timp ce ilfovenii au fost, practic, inexistenţi din punct de vedere ofensiv.

"Roş-albii" au început ezitant partea secundă, iar oaspeţii au avut prima ocazie importantă, un şut trimis puţin pe lângă poartă de Lopes. Mai apoi, însă, trupa arădeană a revenit la conducerea jocului şi a ratat o ocazie mare prin Ubbink. Deschiderea de scor a venit în minutul 74: Roger a trimis în careu dintr-o lovitură liberă, Erico a recentrat pentru Miculescu, iar juniorul utist l-a învins pe Popa cu o lovitură de cap. Peste alte opt minute, avantajul utist s-a dublat: Ubbink l-a lansat pe Dangubic în lateral, iar acesta a centrat perfect pentru Roger, care a înscris cu un şut din 14 metri şi a stabilit scorul final.

Laszlo Balint a vorbit despre victoria împotriva ilfovenilor: „Suntem satisfăcuți pentru că am obținut a doua victorie consecutivă acasă în fața minunatului public căruia vreau să le mulțumesc, ne-au încurajat, chiar dacă adversarul a fost de alt calibru, o altă reputație, dar asta nu i-a împiedicat să vină și au avut un rol important în special în partea a doua, când a trebuit să accelerăm, să găsim soluții pentru a desface apărarea organizată. Știam că o astfel de partidă e greu de câștigat, știam că vom avea nevoie de o mai mare eficiență în fazele fixe, o astfel de fază a deblocat meciul, la partide echilibrate în fața unei echipe ce se apără bine pe atacul nostru. Astfel de faxe fixe sunt importante, mă bucur pentru David, i-am spus că azi va face un meci bun și se va vedea pe tabelă, mă bucur pentru cei ce au intrat bine de pe bancă, e a doua partidă consecutivă în care putem să aducem plus de pe bancă și chiar dacă e o victorie prețioasă, trebuie să ne conectăm rapid pentru etapa următoare.”

În următoarea rundă, utiştii joacă pe terenul lui Gaz Metan Mediaş, luni, 30 august, de la ora 21:00.