Studenţii UVVG în linia I de luptă împotriva coronavirusului
25.03.2020

Studentii și rezidentii Universitatii de Vest Vasile Goldis din Arad s-au mobilizat exemplar devenind voluntari in prima linie de lupta impotriva Coronavirusului. 

Studenții și rezidenții Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad au răspuns prompt acțiunii de recrutare a voluntarilor lansată la finalul săptămânii trecute de către Doamna Rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, de a sprijini activităţile din cadrul camerelor de gardă şi ale unităţilor de primiri urgenţe, în funcție de evoluţia infecţiilor cu noul coronavirus, dar și din punct de vedere social. Voluntarii au oferit suport persoanelor vârstnice, și nu numai, ei venind în ajutorul comunității pentru a fi de folos în domeniile medical și social, dar și pentru consiliere psihologică online.

,,Printr-un parteneriat pe care îl preconizăm cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Aradului, cei aproximativ 100 de voluntari UVVG vor asigura în municipiul Arad, în colaborare cu preoții din parohii, cu reprezentanții altor culte religioase, o legătură utilă pe latura medicală și socială a familiior și persoanelor defavorizate din municipiu, cu instituțiile abilitate ale statului: spital, primărie, servicii sociale sau cu organizații cu scop umanitar”, a subliniat Doamna Rector, Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci. 

 |