Studenții de la Farmacie, în laborator
02.11.2022

Studenții Facultății de Farmacie, anul V de studiu, au vizitat laboratorul S.C. IDP Botanical Pharm din Arad, însoțiți de doamna Asist. Univ. Dr. Elisabeta Chișe, cu care studiază disciplina Industria medicamentului și Biotehnologii Farmaceutice.

În incinta laboratorului, studenții au studiat și acționat utilaje specifice, prin care se obțin diferite soluții, creme și geluri, utilizate în medicină și industria de beauty. Au putut să studieze omogenizatorul, sistemul de preparare a produselor semisolide (creme, unguente) în două faze, sistemul de divizare-dozare, și nu în ultimul rând sistemul de preparare a apei purificate, utilizată la prepararea produselor dermatocosmetice.

Studenții au putut să vadă procesul de fabricare a două produse din producția curentă a laboratorului : un deodorant antiperspirant cu alune și extracte de plante, respectiv un antiperspirant spray pentru picioare, cu alune și extracte de plante.

Directorul laboratoarelor, Dl. Farm. Claudiu Ica a avut bunăvoința de a deschide porțile laboratorului pentru studenții noștri, fiind alături de ei pas cu pas, pentru a da toate explicațiile necesare. 

Aplicațiile practice sunt o prioritate pentru cadrele Facultății de Farmacie a U.V.V.G. Arad, acestea având rolul de a facilita sedimentarea cunoștințelor teoretice.