Strada Mărului va fi de nerecunoscut
23.07.2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Arad au semnat astăzi contractul de finanțare pentru „Revitalizarea zonei strada Mărului şi amenajarea ca zonă de agrement”. 

Este un proiect în valoare totală de aproape 4,8 milioane de euro, prin care un teren degradat va fi transformat într-un punct de atracție cu numeroase facilități de petrecere a timpului liber

In zona Mărului vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncționale - un teren de handbal/ două de tenis de câmp, un teren de handbal/ două de baschet, un teren de baschet/ două de volei, toate cu gazon natural, precum și un teren de baschet cu suprafață sintetică și unul de tenis cu tartan.
De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, două astfel de spații, zone împădurite pentru camping – grătar, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafață de 71.600 mp, parcări, alei, drum de acces auto etc.

Investiția are drept scop asigurarea unor condiții de viață mai bune pentru locuitorii municipiului, prin crearea noii zone de agrement și recreere, creșterea suprafețelor verzi, concomitent cu reducerea nivelului de poluare și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea aspectului estetic al orașului.

Proiectul este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Perioada de implementare este de 23 de luni.