STIRI ARAD | Scandalul de la stadionul Francisc Neuman ajunge în justiţie!
11.07.2019

COMUNICATUL USR ARAD:

USR Arad merge în instanță pentru stadionul UTA

USR a acționat în instanță Primăria Arad pentru refuzul de a pune la dispoziția cetățenilor contractul cu constructorul stadionului UTA, însoțit de eventualele acte adiționale, facturi, situații de lucrări și procesele verbale de recepție aferente.

Anunțul de atribuire numărul 142978, publicat pe SEAP la 20.12.2013, spune că firma câștigătoare (Tehnodomus SA), prin contractul 80067/18.12.2013, trebuie să execute în schimbul a 26.397.802,54 lei fără TVA, în termen de 36 de luni începând de la data atribuirii contractului (adică până la 18.12.2016):

- lucrări pregătitoare cum sunt cele de demolare a unor clădiri, de dezafectare a unor instalații precum și de degajare și igienizare a terenului;
- lucrări de construcții a peluzelor, a tribunelor și a acoperișului spațial;
- lucrări exterioare în incinta și în afara incintei stadionului UTA (trotuare, platforme pietonale, alei carosabile și altele);
- realizarea utilităților în incinta și în afara incintei stadionului UTA;
- servicii de proiectare specializată care constau în modificarea și completarea proiectului tehnic cu partea de structură a acoperișului general, a gradenelor și a corpului P+2, conform caietului de sarcini pentru tema de proiectare; 
- studiu geotehnic.
În cadrul construcțiilor de peluze si tribune sunt necesare atât lucrări de arhitectură, de rezistentă, de instalații electrice, sanitare, HVAC și termice cât și dotarea acestora cu scaune. Terenul de fotbal va fi dotat cu garduri modulate de protecție. Stadionul va fi dotat si cu tabelă de marcaj, siglă luminoasă și altele, conform SEAP.

Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad: „Realitatea urâtă pentru arădeni este că la aproape trei ani de la data la care ar fi trebuit să fie finalizat, stadionul orașului este abia pe jumătate gata, iar constructorul declară că a terminat.


COMUNICATUL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI ARAD:

Primarul Călin Bibarţ: “Demersul USR-ului este doar un joc politic” 
Ca urmare a comunicatului de presă remis de Uniunea Salvaţi România în data de 10 iulie 2019, în care se precizează că USR a acționat în instanță Primăria Arad pentru refuzul de a pune la dispoziția cetățenilor contractul cu constructorul stadionului UTA, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări. 
De la bun început subliniem faptul că Primăria Municipiului Arad nu a încercat nicio clipă să ascundă documentele solicitate de Uniunea Salvaţi România. Dimpotrivă, a manifestat şi manifestă în continuare, disponibilitatea de a furniza celor interesaţi toate informaţiile solicitate în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. 
Încă de la solicitarea asemănătoare a USR, înregistrată cu numărul 38848/22.05.2018, Primăria Municipiului Arad a explicat prin adresa nr.43344/11.06.2018 că: „documentaţia solicitată reprezintă un ansamblu de documente tehnice referitoare la proiectarea, execuţia, recepţia, exploatarea şi urmărirea construcţiei, volumul acestora şi dimensiunea planşelor făcând imposibilă scanarea. Ca urmare, Primăria Municipiului Arad vă pune la dispoziţie în vederea consultării documentaţia solicitată la sediul acesteia, urmând să ne anunţaţi în prealabil”. Nici până în acest moment USR nu a dat curs acestei invitaţii.