STIRI ARAD | „Savoare și culoare” de pe Valea Mureșului
15.11.2019


Astăzi, la Hotelul Akademos, a avut loc un workshop în cadrul căruia a fost lansată cartea cu rețete de plăcinte tradiționale din mai multe localități de pe Valea Mureșului „Savoare și culoare”, cu sprijinul Consiliului Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad și al Universității „Aurel Vlaicu” Arad.

Workshop-ul a venit ca o încununare a unui proiect ce s-a desfășurat pe o perioadă de doi ani, în mai multe localități de pe Valea Mureșului, cu sprijinul etnologului Rodica Colta, directorului interimar al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga și Claudiei Boghicevici, vicepreședinte la Consiliul Județean Arad în perioada respectivă.

Pe lângă lansarea de carte, în cadrul workshop-ului de astăzi a avut loc și un concurs de plăcinte, la care au participat elevii Colegiului de Industrie Alimentară Arad, Colegiului Economic Arad și Liceului din Sebiș dar și studenți ai Universității „Aurel Vlaicu” Arad. „Suntem deosebit de încântați să avem alături de noi invitați de onoare, și anume Rodica Colta, etnolog, din partea Centrului Cultural Județean Arad, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Bogdan Blaga, directorul interimar al Complexului Muzeal Arad și Claudia Boghicevici” – a declarat coordonatorul proiectului Prof. Dr. Ing. Anca Mihaela Dicu, de la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” Arad.