Stefan Milosevic, primul transfer al UTA-ei din 2023! Atacantul muntegrean vine din țara natală, de la Buducnost
03.01.2023

UTA a prezentat prima achiziție din 2023, atacantul muntenegrean Stefan Milosevic, care a semnat un contract pe un an și jumătate, cu opțiune de prelungire pe încă un an. În vârstă de 26 de ani, „vârful” de 1,90m sosește din țara natală, de la Buducnost, dar pe parcursul carierei a evoluat și în campionatele din Belgia, Israel și Letonia. Milosevic are și două selecții în echipa națională de seniori a Muntenegrului, unde a jucat alături de actualul utist Marko Vukcevic.

Team-managerul Sorin Botiș i-a făcut o scurtă prezentare lui Milosevic: „Un jucător care, după părerea mea, este ce are nevoie în momentul de față echipa noastră, un jucător cu talie, un jucător care vine dintr-o țară în care dârzenia este calitatea principală. Un jucător tânăr, de perspectivă, pentru care UTA poate să fie o rampă de lansare.”

Atacantul a oferit primele cuvinte din postura de jucător al UTA-ei: „Am vorbit cu Marko Vukcevic acum câteva zile, mi-a spus că UTA este unul dintre cele mai importante cluburi din România, cu șase titluri și două cupe. Mi-a spus că oamenii din oraș sunt nebuni după fotbal, sunt foarte fericit că am ajuns aici. Sunt un jucător care marchează goluri, sunt foarte bun din punct de vedere fizic, pot să înscriu cu ambele picioare, dar și cu capul. Sunt la un nivel ridicat și din punct de vedere tehnic, așadar cred că pot oferi mult acestei echipe. Am auzit de Keșeru, știu că e un jucător important, care a jucat la mai multe cluburi mari, pe Postolachi îl cunosc din Belgia, când jucam eu acolo el evolua la Mouscron. Nu îi cunosc personal, dar am auzit de ei, pentru orice jucător concurența este importantă, ei mă vor ajuta să devin mai bun, iar eu voi face același lucru pentru ei. E bine că există concurență, cel mai bun va juca. În primul rând, am venit aici să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele. Cred că UTA nu este pe locul pe care ar trebui să fie. Voi da 100% la fiecare meci și antrenament pentru a ajuta echipa și sper că totul va merge bine și voi marca multe goluri. Bineînțeles, îmi doresc să joc la echipa națională, totul depinde de mine, dacă voi juca bine aici selecționerul mă va urmări. Dacă voi marca multe goluri, cu siguranță voi mai primi convocări la echipa națională, cum s-a mai întâmplat și în trecut.”

Pe parcursul carierei, Milosevic a înscris 70 de goluri şi a oferit 10 pase decisive în 226 de meciuri, în timp ce în prima parte a actualului sezon a marcat de 5 ori în 21 de partide.