Start sezon turistic Grecia 2021
17.05.2021
Start sezonului turistic in Grecia dar in conditii de pandemie si cu restrictii ceva mai dure decat in Romania.

Intrarea pe teritoriul elen este permisă doar turiștilor care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, un test PCR negativ sau o adeverință că au trecut prin boală.

La capitolul restrictii in vigoare Masca rămâne obligatorie în spațiile publice și încă există carantină de noapte, care intră în vigoare de la ora 0:00 până la ora 5:00.

Rămâne valabilă si interdicția de a nu fi mai mult de trei persoane adulte într-un autovehicul, dacă nu sunt din aceeași familie.

Terasele sunt deschise, plajele sunt organizate iar restaurantele sunt deschis in procent de 40-50 la sută si la fel si magazinele.

La taverne au voie maximum șase persoane la o masă și este interzisă muzica, „explicația fiind că dacă e gălăgie în tavernă, am vorbi un pic mai tare iar virusul se poate raspandi mai rapid.

Prețurile sunt la nivelul din 2019, grecii nu au crescut preturile in pandemie.

Grecia s-a concentrat foarte mult pe vaccinare în zonele turistice și sunt cel puțin 19 insule unde au fost aduse doze de vaccin suficiente pentru a vaccina întreaga populație de localnici, pentru ca turiștii să se simtă în siguranță.

Anul acesta sunt deschise trei vămi: Promachonas-Kulata și Ormenio sunt deschise 24 din 24, iar o a treia, Evzoni, este deschisă doar între 7:00 și 23:00.

Celor care doresc sa calatoreasca in Grecia la inceput de sezon li se recomanda sa se informeze legat de conditiile de calatorie mai ales ca zilele trecute se spunea ca vama Makaza este deschisă, ceea ce nu era valabil, și că Evzoni este închisă, lucru neadevărat, asadar mare atentie la informare mai ales pentru cei care merg pe individual. 

 |