Staff-ul Politehnicii Iași a vizitat mormântul lui Ionuț Popa
08.05.2021

Gruparea ieșeană a fost, astăzi, la mormântul lui Ionuț Popa. Staff-ul tehnic (printre care team-managerul Marius Onofraș și antrenorul secund Marian Rada) și mai mulți jucători au aprins o lumânare în memoria lui "Mister".

Tehnicianul arădean s-a stins din viață anul trecut la vârsta de 67 de ani, după o lungă perioadă de suferință. Chiar și atunci, mai mulți fani ai grupării ieșene au străbătut 700 de kilometri pentru a participa la înmormântarea tehnicianului. Mai mult decât atât, stadionul din Copou a fost transformat atunci într-un altar. Mai exact, oficialii clubului au afișat un tablou cu chipul antrenorului, iar suporterii au adresat mesajul: "Nea Popică, drum lin spre cer. Rămâi al Iașiului simbol etern." De asemenea, staff-ul și jucătorii echipei ieșene au vizitat mormântul tehnicianului și la precedenta deplasare la Arad, înainte de jocul din sezonul regulat.

Ionuț Popa a antrenat Politehnica Iași între 2004 și 2009 și ACSMU Politehnica Iași ori CSMS Iași în alte două perioade, în 2010 și 2011–2012. 'Nea Popică, așa cum mulți l-au cunoscut, și-a început cariera de antrenor la Victoria Ineu, ultima echipă pentru care a și jucat, și a mai pregătit cluburi ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019, când a început să aibă tot mai mari probleme de sănătate.

Gruparea ieșeană a ajuns la Arad pentru meciul din etapa a VII-a din cadrul playout-ului Ligii 1, cu UTA, care este programat mâine, la ora 14:00, pe Arena "Francisc Neuman".