Spre Cipru fără teste, pentru vaccinaţi
12.05.2021

Toate persoanele care deţin un certificat de vaccinare anti-COVID-19, eliberat de autorităţile competente, sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta testul PCR şi de la măsura autoizolării, la intrarea în Cipru.

Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat si în limba engleză.

Informații suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet: Cyprus Flight Pass - Vaccinated Passengers.

România a fost inclusă în categoria roșie a statelor cu risc epidemiologic pentru Cipru. Astfel,romanii care nu dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ , efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie. De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR tot pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport, se arată într-un comunicat de presă site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, MAE amintește că toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării.
Totodată, MAE precizează că, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât și cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pot fi testate în mod aleatoriu la sosire, această măsură fiind suplimentară celorlalte condiții necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru. În această situație, costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autoritățile cipriote.