Spitale pline de pacienţi COVID, la Arad
17.09.2021


Situaţie gravă la nivelul judeţului Arad unde deja spitalele sunt pline şi se pune din nou presiune pe sistemul de sănătate.

În contextul creșterii numărului de arădeni diagnosticați cu infecție SARS CoV-2 și care necesită internare, în cadrul Comandamentului de Criză al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a decis suplimentarea - cu 37, a numărului de paturi destinate pacienților cu această afecțiune.

"Astăzi, pe secțiile COVID-19 avem internați 105 pacienți cu infecție SARS CoV-2 și mai avem doar șase paturi libere. Pentru a asigura suficiente paturi, în eventualitatea creșterii numărului de pacienți, am decis astăzi să transformăm Secția Clinică Medicină Internă II, din incinta fostului Spital Municipal,  în secție Covid-19. Aici sunt disponibile 37 de paturi și există circuite medicale separate pentru ca pacienții pozitivi Sars CoV-2 să nu se intersecteze cu pacienții care suferă de alte afecțiuni medicale", a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Potrivit directorului Horea Timiş, DSP va efectua În perioada următoare controale pentru respectarea normelor de igienă.

Mesajul autoritătilor medicale este cel de respectare a măsurilor de protecţie  dar şi de vaccinare.