Spectatorii revin pe stadioane! Arafat: „Se va crea posibilitatea astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura cu spectatori, doar ca evenimente test sau pilot”
10.05.2021

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că în următoarea perioadă vor avea loc meciuri-test în România cu spectatori, la o capacitate de 50%. 

„Se va crea posibilitatea astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau  persoanele care prezintă rezultatul unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat” a declarat Arafat.

Conform GSP.ro, meciurile-test la care se referă șeful DSU sunt finala Cupei României, din 22 mai, și amicalul România - Georgia, din 2 iunie. Ambele partide se vor desfășura pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

FOTO: Inquam Photos / George Călin