Spectacol doar în tribune: UTA - Rapid 0-2
09.04.2022

Noua Arenă "Francisc Neuman" a fost pentru prima dată arhiplină, la meciul din etapa a patra a play-out-ului din Liga 1, dintre UTA şi Rapid. Din păcate, spectacolul din teren nu s-a ridicat la nivelul celui din tribune. Rapid a învins cu 2-0 după un meci anost, cu ocazii puţine la cele două porţi. Alexandru Ioniţă a deschis scorul în minutul 46 cu o lovitură de cap, iar Rareş Ilie a stabilit scorul final cu un şut din 11 metri la colţul lung.


Prima ocazie a meciului, şi cea mai mare din prima repriză, i-a aparţinut lui David Miculescu, care a tras pe lângă poartă din 10 metri după o centrare bună trimisă de Otele. Nigerianul a fost cel mai bun jucător de pe teren în prima parte, creându-i mari probleme lui Belu-Iordache, însă eforturile sale nu s-au văzut pe tabelă. Arădenii au dominat, destul de steril, înainte de pauză, dar singurul șut pe poartă din primele 45 de minute a aparținut giuleștenilor, un șut al lui Vojtus respins de Iacob.


La prima fază importantă din repriza a doua, Ilie a centrat de la marginea careului pentru Ioniţă, iar acesta a reluat cu capul în plasa porţii. Utiştii nu au avut replică, iar giuleştenii şi-au dublat avantajul în minutul 75, când Carnat a pătruns în dreapta, i-a pasat lui Kait, estonianul a centrat pentru Ilie, iar acesta, liber în careu, l-a învins pe Iacob cu un şut la colţul lung. 


Scorul s-a menţinut până la final şi UTA, care nu a tras nici un șut pe poarta Rapidului în această seară, are şanse din ce în ce mai mici să se califice la barajul pentru Conference League. Ionuț Badea a încercat să explice cauzele eșecului: „Din păcate, am pierdut astăzi un meci pe care nu îl așteptam ca a fi pierdut, e dezamăgitor că s-a întâmplat asta în fața suporterilor noştri, știm cât de mult și-au dorit victoria astăzi. A fost o primă repriză în care am fost ușor peste adversar, controlul jocului ne-a aparținut majoritatea timpului, probabil că dacă ocazia lui David (n.r. Miculescu) era fructificată, aveam deja o altă partidă de disputat. Nu s-a întâmplat așa, repriza a doua a fost total diferită, am intrat extrem de slab în joc, de la 0-1 am început să riscăm mai mult, dar deciziile nu au fost foarte bine luate, am pierdut și organizare tactică, atât ofensiv, cât și defensiv. Apoi, pe un contraatac am primit și al doilea gol și asta a fost istoria acestei partide, din păcate pentru noi. Astăzi am avut vânt puternic din spate datorită suporterilor, dar avionul nostru s-a prăbușit în repriza a doua, sper să ne revenim repede, avem meciuri grele în continuare și e important să înțelegem ce nu a mers astăzi și de ce.”


Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 15, arădenii au un nou meci dificil, la Sfântu Gheorghe, împotriva lui Sepsi.