Spania, înapoi pe lista verde
11.08.2020


O zi.

Atat a adurat decizia Guvernului de a introduce Spania pe lista galbena cea a tarilor din care la intoarcere se intra in carantina. Comentariile romanilor care muncesc in Spania au curs cu sutele in ultimele 24 de ore astfel ca decizia de a include Spania pe lista tarilor din zona galbena a fost revocata.

Persoanele care vin în țară nu trebuie să stea în carantina.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor galbene. La emiterea acestor decizii sunt luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și sunt analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.


Institutul Național de Sănătate Publică anunțase, luni dimineaţă, că Spania intră de marți, 11 august, pe lista țărilor incluse în zona galbenă. Persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile. Ulterior, în urma ședinței CNSU, măsura a fost ridicată.