Şoc în turism! Exoticele, pe lista galbenă!
05.02.2021

V-ati programat o vacanta in Maldive?
Va intoarceti dupa un sejur de vis din Dominicana? Sa vedeti ce va asteapta in tara!

Vestile sunt rele pentru turism!
Daca agentii de turism vindeau in general destinatile exotice, noua lista galbena le ia si aceasta din urma posibilitate.
Mai multe destinaţii turistice, oricum limitate în perioada asta, au intrat de ieri pe lista galbenă. Astfel, persoanele care ajung în România din Maldive, Seychelles, Republica Dominicană si Tunisia vor fi obligate să stea în carantină 14 zile.
Ca si in reclame...si stai nu este doar atat!
Pentru prima dată, apare şi obligaţia prezentării unui test PCR negativ la sosirea în ţară din aceste zone.Chiar şi în aceste condiţii ei trebuie să stea cele minimum zece zile de carantină.

Exista insa cateva excepţii de la regulă: copiii sub trei ani, persoanele care au fost vaccinate şi cu a doua doză şi au trecut cel puţin zece zile de la administrarea rapelului şi persoanele care au avut Covid în ultimele 90 de zile înaine de intrarea în ţară.

Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doze, se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara ţării.