Slujbele de la Ierusalim vor fi transmise online
17.04.2020

În ultimii ani, în lunile martie-aprilie, aproape 1 milion de turiști din toată lumea obișnuiau să călătorească spre Locurile Sfinte. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, pelerinii de pretutindeni care doreau să refacă Drumul Mântuitorului transformau Israelul într-un adevărat furnicar. Peste 13 mii de turiști români au ales Israel ca destinație de vacanță în martie 2019 și aproximativ 10 mii în luna aprilie a aceluiași an. Chiar dacă este primul an în care sărbătorim Paștele în stare de urgență, autoritățile din Ierusalim promit că destinația va rămâne aproape de credincioși în această perioadă dificilă.
Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt din Ierusalim poate fi urmărită online în Sâmbăta Mare.

Una dintre cele mai mari minuni pe care creștinii ortodocși o sărbătoresc anual de peste două milenii în Sâmbătă Mare la prânz, aprinderea Sfintei Lumini de Paște în mormântul Mântuitorului, va fi transmisă online pe platforma “Jerusalem is traveling 2U”.

Transmisiunea va începe la ora 1 după-amiaza, ora României și poate fi urmărită //www.explore.itraveljerusalem.com

Lumina va fi apoi transportată de la Ierusalim cu avionul de o delegație a Patriarhiei Române, care nu va avea însă voie să coboare din avion. Lumina le va fi adusă la aeroport și de acolo vor reveni în România pentru a o trimite către bisericile din întreaga țară.
Slujbele din alți ani pot fi vizionate pe același site, unde, de altfel, sunt disponibile și pelerinaje online, inclusiv pe Via Dolorosa, cunoscută și ca “Drumul Crucii”, despre care se spune că este drumul parcurs de Mântuitor purtând crucea, spre Golgota, locul său de răstignire, aflat la intrarea în Biserica Sfântului Mormânt.