Situaţie îngrijorătoare
30.07.2020

Mai mulți muncitori din trei fabrici din zona industrială Arad au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

Oamenii au fost retrași de la locul de muncă şi sunt sub observaţie medicală, iar colegii lor vor fi testați. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, spune că îngrijorările sunt foarte mari, pentru că în zona industrială lucrează mii de persoane, iar riscul de răspândire rapidă a virusului este foarte ridicat.

DSP a intensificat şi controalele în mijloacele de transport folosite pentru navetă de către muncitori, pentru că există informaţii că mulţi dintre pasageri nu poartă mască în autobuzele sau microbuzele care îi transportă la locul de muncă şi acasă. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare.


După ce aproape toate locurile destinate pacienților cu COVID-19 pe care Spitalul Județan Arad le are în facilitățile din municipiu sunt pline, iar pacienții sunt mutați la spitalul de suport din orașul Ineu, autoritățile iau în calcul tot mai mult, introducerea în circuitul medical a primului spital de campanie deschis de autoritățile locale din România, cel de la EXPO Arad.

Spitalul de campanie de la Expo Arad este amenajat de către Consiliul Județean Arad cu ajutorul armatei. Spitalul, care are 280 de locuri, nu a fost folosit până în acest moment, dar conform unor informații ar putea fi deschis în cursul următorelor zile. Autoritățile vor avea o nouă ședință în cursul zilei de vineri pentru a decide ce măsuri suplimentare vor lua.

Autoritățile judeţene insistă că regulile minime: purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, rămân cele mai sigure și simple măsuri de protecție.

18 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost anunțate, joi, decătre Grupul de Comunicare Strategică și Prefectura Arad. În aceste condiții, de la începutul pandemiei în Arad sunt confirmate oficial 1008 cazuri.