Situația COVID în județul Arad
22.01.2021

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 83 de cazuri noi și un deces în județul Arad. Dintre persoanele testate pozitiv în această perioadă, 34 au domiciliul în municipiul Arad, localitate în care incidența cazurilor la mia de locuitori, pe ultimele 14 zile, a ajuns la 1,37.

Legat de această incidență, astăzi au fost reactualizate și scenariile pentru unitățile administrativ teritoriale din județ. Astfel, localitatea Frumușeni a intrat în zona roșie, acolo unde se mai află Chisindia, Dieci, Gurahonț, Livada, Săvărșin, Tauț și Vărădia de Mureș.

În zona galbenă se află municipiul Arad și alte 21 de localități din județ, ultimele trei intrate în această categorie fiind Pilu, Cărand și Lipova.

Tot legat de municipiul Arad, este de semnalat faptul că s-a luat temporar măsura închiderii spitalului COVID de la Expo Arad, spital unde se prezentau pentru analize și tratament persoane cu simptome ușoare, care nu necesitau spitalizare permanentă. Măsura a fost luată deoarece în ultimele zile numărul celor care s-au prezentat la spitalul de la Expo a fost foarte scăzut. În cazul în care numărul de cazuri va crește din nou, este posibilă redeschiderea acestuia în funcție de necesități. 

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2699 de noi cazuri de infectare și 74 de decese. Totodată, numărul persoanelor internate la ATI a scăzut sun 1000, fiind înregistrați 997 de pacienți aflați în această situație.