Şicula Bike Cross, la prima ediţie
21.09.2021

Iubitorii de cross sunt invitaţi la prima ediţie Șicula Bike Cross. Evenimentul sportiv va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, cu începere de la ora 10:00. Traseul pe care se desfășoară competiţia măsoară 25,4 km şi este plat, respectiv în plină câmpie. Startul se va da din localitatea Şicula, iar participanţii vor trece prin trei localităţi: Șicula, Chereluș și Gurba.

În acest an, elementul central al traseului este Pădurea de la Raticaș, pădure aflată între Șicula, Chereluș și Gurba, cele trei localități ale comunei Șicula. Lungimea traseului este de 25,4 km și startul este dat din localitatea Șicula.

„Traseul pornește din capătul de vest al Uliței Țarinii din Șicula și „coboară” până la intersecția acesteia cu str. Transilvaniei, unde virează la stânga spre hotarul Șiculii și continuă până aproape de colțul pădurii de la Răticaș.

Odată atins acest punct, traseul face la stânga către Chereluș. În Chereluș participanții vor urma traseul spre dreapta, către fostul conac boieresc de la Viznic de unde o vor lua către liziera pădurii pe drumul viznicului și vor ajunge în Gurba pe vechiul drum al C.A.P.-ului.

La prima stradă din Gurba o luăm în dreapta și ajungem în Țarina de Jos de unde în continuare intrăm în pădure și, printr-un viraj de 90 de grade, o luăm spre localitatea Șicula.

După ce traversăm Iocoberiul ajungem în hotarul Șiculii pe drumul străbătut și la plecare și urmând acest traseu punctul de final al cursei.” a transmis coordonatorul competiţiei, Nuţu Valea.

Organizatorii îşi propun ca traseele folosite să fie transformate ulterior şi în zone de promenadă pentru locuitorii celor trei localități, prin montarea de bănci, amenajarea unor spații pentru repaus și picnic, astfel încât să fie cât mai mult promovată mișcarea în aer liber şi frumusețea naturii aflată atât de aproape de cetăţeni.

Anul acesta, participarea este gratuită,însă de anul viitor suma strânsă din urma taxei de participare va fi donată unei cauze umanitare.

Mai multe detalii despre înscrieri online şi despre traseu se pot obţine de pe pagina de facebook Villa Gurba sau de pe site-ul oficial al competiţiei www.sicula-cross.ro.