Sfinţirea noilor icoane, la Semlac
24.06.2019

Prima duminică după Rusalii a fost zi de sărbătoare pentru preoţii şi credincioşii Parohiei Semlac. În prezența IPS Tomotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, a avut loc o Liturghie Arhierească prilejuită de sfințirea picturilor din biserica ortodoxă din localitate. Biserica din Semlac a fost modernizată, iar credincioșii din comună, au contribuit din plin la reușita lucrărilor. Noul lăcaș de cult este, acum, pe măsura frumoaselor tradiții ale zonei. Un sobor de preoți în frunte cu arhiepiscopul Aradului, a oficiat ceremonialul religios special. 

La sfințirea noilor picturi din biserica din Semlac au luat parte sute de credincioși dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene. Pentru Primăria din Semlac, refacerea bisericii ortodoxe reprezintă un moment de mare împlinire. 

Cu ocazia slujbei religioase care a marcat sfințirea noilor icoane din biserica ortodoxă din Semlac, au fost acordate și o serie de distincții din partea Arhiepiscopiei Aradului și a Parohiei Ortodoxe Semlac. Preotul paroh Ciprian Cristian Tripa a fost înălțat, prin ordin al Arhiepiscopului Aradului, la rangul de iconom. Letiţia Stoian, a primit, de asemenea, o diplomă de mulţumire ,,pentru sprijinul constant oferit Parohiei Semlac”. Diplome de mulţumire din partea Centrului Eparhial şi a Parohiei Semlac au primit mai mulţi credincioşi care au sprijinit substanţial lucrările ce s-au efectuat la biserica din Semlac, care portă hramul Sf. Ioan Gură de Aur. Aceasta a fost construită în anul 1771, a fost, apoi, renovată în anul 1921.