Sfânta Lumină, primită fără a ieși în stradă
15.04.2020

Deplasarea la cumpărături:

    Miercuri, 15 aprilie  2020, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela a susținut o declarație de presă pe tema acordului MAI–BOR. Ministrul a declarat că Slujba de Înviere se va face fără credincioși.

    Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi prevederilor din ordonanţele militare privind distanţarea socială, fără participarea credincioşilor,  în interiorul, curtea sau apropierea locașurilor.

    Pâinea binecuvântată, sfințită joi va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de personalul clerical și voluntari din parohie vineri și sâmbătă în intervalul orar 8-17 și în prima zi de Paști între 6 și 19 la solicitarea credincioșilor.

    Sfânta Lumină se va distribui de personalul clerical și maxim 5 voluntari sâmbătă de la ora 20. Astfel, clericii din fiecare parohie, cu voluntari și echipament de protecție vor asigura distribuirea respectând reglementările din ordonanțele militare, având asupra lor cartea de identitate, și o banderolă albă pe braţ.

    Credincioşii vor primi Paştile şi sfânta Lumină fără a ieşi în stradă,  din prag ori de la fereastră, fără a ieși în stradă, iar în zona blocurilor aceastea va fi luată de un reprezentant, care va purta echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

    Structurile MAI şi MApN vor asigura ordinea publică pe toata durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini.