Seria fără victorie ajunge la opt meciuri: FC Voluntari - UTA 2-1
17.12.2021

UTA încheie anul cu o înfrângere, 1-2 pe terenul celor de la FC Voluntari, după un meci spectaculos, în care ambele formații au irosit destule faze de poartă. Arădenii au marcat primii, prin Miculescu, dar Nemec a egalat înainte de pauză, iar Briceag a înscris golul de trei puncte în repriza a doua.


La prima ocazie importantă a meciului, în minutul 16, UTA a deschis scorul după o fază bine lucrată. Passaglia i-a trimis lui Dangubic, croatul a deviat pentru Roger, iar acesta i-a pasat pe culoar lui Miculescu, juniorul utist a avansat până la 14 metri, de unde l-a învins pe Popa cu un șut plasat perfect, lângă bară. După doar un minut, ilfovenii au avut și ei prima oportunitate, însă șutul fostului utist Costin a fost unul slab, mult peste poartă. În minutul 22, Ubbink l-a lansat pe Dangubic, croatul a încercat să-l dribleze pe Popa, dar s-a încurcat și a căzut fără să fie atins. Cehul Droppa putea egala în minutul 35, după ce Tamaș a surprins defensiva utistă cu o pasă pe jos dintr-o lovitură liberă, însă șutul său l-a lovit pe Costin și a trecut pe lângă. Cu doar un minut înainte de finalul primei reprize, Roger l-a găsit perfect pe Dangubic, croatul a scăpat singur cu Popa, dar a tras execrabil, direct în goalkeeperul ilfovenilor. La faza imediat următoare, gazdele au obținut o lovitură liberă în lateral dreapta, arădenii nu au reușit să îndepărteze pericolul, mingea a ajuns la Tamaș, fostul fundaș al naționalei a tras din voleu, Iacob a respins, însă doar până la Nemec, care a împins balonul în poartă din 5 metri și a stabilit scorul pauzei, 1-1.


Partea a doua a început cu o fază controversată în careul ilfovenilor. Costin a intrat tare, cu talpa, asupra lui Passaglia, dar arbitrul Ionuț Coza nu a acordat penalty. Ion Gheorghe a scăpat singur cu Iacob în minutul 52, după o pasă lungă a lui Costin, dar șutul său a fost respins în corner de portarul arădenilor. Mai apoi, UTA a ratat cea mai mare șansă din repriza secundă. Passaglia a tras excelent din afara careului, balonul a lovit încheietura barelor și a sărit până la Roger, care a trimis cu capul din cădere, însă exact pe centrul porții. FC Voluntari a preluat conducerea în minutul 76, când Ion Gheorghe a centrat din partea dreaptă, iar Briceag, aflat complet liber în careul arădean, l-a învins pe Iacob cu un șut în cros. După doar un minut, gazdele au ratat o ocazie uriașă prin Lopes. Fotbalistul din Insulele Capului Verde a scăpat în partea stângă și a tras spre poartă, dar mingea a trecut puțin pe lângă colțul lung al porții. Trupa pregătită de Liviu Ciobotariu și-a protejat fără probleme avantajul în finalul de meci, iar seria fără victorie a UTA-ei ajunge la opt partide.


La finalul jocului, Laszlo Balint și-a exprimat dezamăgirea după un nou meci în care arădenii au irosit șanse importante: „În primul rând, felicitări celor de la Voluntari. Din punctul meu de vedere, victoria de astăzi le asigură calificarea în play-off. Probabil că victoria a fost meritată, chiar dacă noi am încercat, am deschis scorul, au fost momente psihologice destul de importante, acea ratare a lui Dangubic, probabil dacă făceam 2-0 altfel se derulau ostilitățile. Dar, ăștia suntem noi, ratăm din ocazii mult prea clare. Nici măcar nu pot să înțeleg… E o situație prin care nu am mai trecut, nici ca jucător, nici ca antrenor, e un moment greu, dar probabil că asta ne este valoarea. Nu cred că putem emite pretenții la play-off, nu neapărat din punct de vedere al calității jocului, ci din punct de vedere al eficienței. O echipă, dacă vrea să se bată pentru obiective importante, trebuie să știe să profite de astfel de momente psihologice, să știe să dea gol când trebuie să dea gol. Ratăm cu o seninătate care pe mine mă bagă în pământ.”

Următorul meci oficial al „roș-albilor” este programat pe data de 23 ianuarie, pe teren propriu împotriva lui Gaz Metan Mediaș. 


FOTO: Digi Sport