Seria exasperantă de ratări duce la un nou eşec: UTA - FC Argeş 0-1
27.11.2021

UTA a cedat cu 0-1 pe teren propriu împotriva lui FC Argeş, după un nou meci în care arădenii au ratat din toate poziţiile, iar adversarii au reuşit să înscrie la prima ocazie. Erico a ratat ţinta cu poarta goală, Dangubic a trimis de două ori în bară, iar piteştenii au marcat în minutul 80, prin Joao Miguel. 

Desley Ubbink a ratat prima ocazie importantă a UTA-ei în minutul 20: olandezul a primit balonul în careu de la Dangubic şi a tras la poartă, însă chiar pe direcţia lui Greab, care i-a luat apoi faţa lui Miculescu şi a păstrat tabela intactă. 14 minute mai târziu, Ubbink l-a deschis în careu pe Roger, brazilianul a centrat pentru Vukcevic, venit liber din spate, dar şutul fundaşului utist a fost blocat de Raynov. În continuarea aceleiaşi faze, Miculescu a centrat din partea dreaptă, dar Joao Miguel a ajuns înaintea lui Roger la balon şi a reuşit să respingă. Dacă UTA a avut cele două situaţii importante în primul mitan, piteştenii nu au existat din punct de vedere ofensiv în primele 45 de minute. 

Prima ocazie din partea a doua i-a aparţinut lui Miculescu, care a scăpat singur cu Greab, l-a şi driblat pe portarul piteştean, însă şutul său din unghi a fost blocat de Joao Miguel. În minutul 64, Dangubic a lovit bara cu un şut din afara careului. Cinci minute mai târziu, croatul a lovit din nou stâlpul porţii, iar după alte cinci minute, Erico a reluat din alunecare pe lângă poartă din doi metri. 

Ca şi în meciul împotriva Chindiei, ocaziile ratate s-au răzbunat pe "Bătrâna Doamnă", iar piteştenii au punctat la prima lor oportunitate, în minutul 80: Latovlevici a centrat din corner, iar Joao Miguel l-a învins pe Balauru cu o lovitură de cap.

După golul primit, arădenii au rămas fără idei şi în atac, iar scorul final a rămas 0-1, spre dezamăgirea celor 3500 de arădeni aflați în tribune.

Laszlo Balint a tras concluziile după un nou meci în care UTA nu a reușit să înscrie: O nouă înfrângere după un joc bun, după un joc cu situații foarte clare de a marca, a treia înfrângere acasă după jocuri bune, foarte bune, controlate autoritar. Vorbesc de CFR, gol din execuție, cu Chindia când o echipă care nu a ajuns la noi în careu, cu tot respectul pentru ei, vreau să subliniez că am avut naivitate și șansa nu a fost de partea noastră, cu Chindia gol din aut, acum gol dintr-un corner pe care îl puteam evita și nu am reușit să marcăm, azi am avut ghinion cu două bare, nu puteam face poarta mai lată sau înaltă, asta e situația. Nu am ce să reproșez jucătorilor, au avut atitudine, au luptat pentru minge, ne lipsește eficiența, trebuie să fim pragmatici, am vrut să jucăm la rezultat, să marcăm. Le-am spus toată săptămâna că vom avea ocazii, important e să le fructificăm că altfel gestionăm apoi partida. E un rezultat nedrept, dar trebuie să ținem fruntea sus, să rămânem uniți, perseverenți, cu aceeași încredere în ce muncim zi de zi, și o facem bine. Va veni și acea revenire pe care o așteptăm cu toții, suntem în succesiune de patru meciuri fără gol marcat, dar nu se poate spune că echipa nu a jucat, nu a ajuns la finalizare, sunt și astfel de momente în viața echipei, trebuie să fim uniți, să trecem peste ele.”

Programul greu al UTA-ei continuă în acest final de an: duminică, 5 decembrie, de la ora 21:30, "roş-albii" joacă pe terenul lui FCSB.