Seria de victorii pe teren propriu continuă: UTA - FC U Craiova 2-1
26.08.2022

Susţinută din tribune de aproape 9000 de fani, UTA a reuşit să o învingă pe FC U Craiova cu 2-1 în etapa a şaptea din Superligă. Arădenii au făcut o primă repriză excelentă, în care au şi marcat prin Otele şi Postolachi, dar în partea secundă Iancu a redus din diferenţă şi utiştii au tremurat serios pentru cele trei puncte, pe care au reuşit, totuşi, să le obţină. 


UTA a avut prima ocazie în minutul 4, când Ubbink a centrat dintr-un corner, iar Postolachi a trimis cu capul de puţin peste poarta lui Popa. În minutul 9, "roş-albii" au deschis scorul: Jobello a centrat din partea stângă pentru Otele, aflat în gura porţii, nigerianul a câştigat duelul cu Huyghebaert şi a reuşit să împingă mingea în plasă cu capul. Oaspeţii au fost aproape de autogol în minutul 37, când Duarte şi Radu Negru s-au încurcat în propriul careu, iar portughezul a deviat balonul spre propria poartă, dar Popa a reuşit să prindă mingea pe linie. În minutul 44, FCU putea egala la şutul lui Marquet din afara careului, însă execuţia belgianului a trecut puţin pe lângă bara porţii apărate de Balauru. După doar un minut, UTA şi-a dublat avantajul: Cascini a recuperat un balon aproape de centrul terenului, a avansat şi i-a pasat perfect lui Postolachi, care l-a învins pe Popa cu un şut de la 14 metri.


Prima fază importantă a reprizei secunde a aparţinut craiovenilor, prin Iancu, dar şutul acestuia din afara careului a trecut pe lângă poarta UTA-ei. În minutul 59 Sidibe a centrat în careul UTA-ei, Compagno a reluat cu capul, Cascini a reuşit să respingă, însă doar până la Iancu, care a împins mingea în poartă cu un şut din cădere. Imediat după gol, FCU a fost aproape de egalare, dar şutul lui Sidibe de la marginea careului a trecut puţin alături. Craiova a continuat să preseze pentru golul egalizator şi a dominat posesia, în timp ce arădenii au avut doar oportunităţi pe contraatac, toate încheiate însă prea devreme datorită unor decizii neinspirate luate de jucătorii lui Poenaru. Ultima ocazie a meciului i-a aparţinut lui Compagno în al doilea minut al prelungirilor, dar lovitura sa de cap a fost respinsă excelent în corner de Balauru şi UTA a reuşit să păstreze avantajul minim până la final.


„O victorie foarte importantă în primul rând, pentru că am jucat împotriva unui adversar foarte bun, din punctul meu de vedere cred că este una dintre cele mai bune echipe de posesie, o echipă care are o circulație a balonului foarte bună și o echipă care își crează ocazii, indiferent dacă joacă acasă sau în deplasare, cum s-a întâmplat și în a doua repriză de astăzi. Și noi am făcut un meci bun, chiar dacă în multe momente am fost pragmatici, e normal. În prima repriză am marcat două goluri și ne-am mai creat câteva situații, dar nu am reușit să le fructificăm. Cred că au fost două reprize diametral opuse: prima repriză a noastră, a doua a lor, pentru că și-au creat niște ocazii bune, mă bucur că și Balauru a scos de data aceasta un gol ca și făcut, asta este treaba lui. Am câștigat trei puncte foarte importante, împotriva unei echipe bune, care ne dau speranță și liniște. Trebuie felicitați jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru modul cum s-au comportat din punct de vedere tehnic-tactic și chiar al atitudinii, am făcut o risipă mare de efort. Trebuie să mulțumim fanilor noștri, galeriei, ne bucurăm și îi felicităm în același timp pentru că este și meritul lor, sunt incredibili. Este greu să ne bată cineva aici când ei sunt alături de noi şi fac această atmosferă, este o atmosferă incredibilă care se mai întâlneşte doar pe stadioanele din Europa şi pentru asta trebuie felicitaţi. Pentru asta muncim, pentru asta vrem să câştigăm fiecare meci în parte, să bucurăm atât pe ei cât şi pe toți cei care sunt alături de noi şi care iubesc UTA.” a declarat Ilie Poenaru la finalul meciului.


"Roş-albii" nu au mult timp de odihnă după această victorie: marţi, de la ora 16:30 vor juca în deplasare la Mioveni în cadrul etapei intermediare.


Formații:

UTA: Balauru – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari (85 Dobrescu) – Isac (66 Șteau), Cascini – Otele (85 Erico), Ubbink (66 Fl. Matei), Jobello – Postolachi (46 Ademi). Rezerve neutilizate: Mociu – Stahl, R. Pop, Negoescu. Antrenor: Ilie Poenaru

FC U Craiova 1948: R. Popa – Negru (82 C. Bălan), Duarte, Papadopoulos, Huyghebaert – Asamoah, Achim (35 Marquet) – Baeten (46 Sidibe), Iancu (74 Chițu), Van Durmen (46 Bahassa) – Compagno. Rezerve neutilizate: Gurău – Paramatti, Grigore, D. Albu. Antrenor: Marius Croitoru

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – George Neacșu (Cîmpulung Muscel) și Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei).

Camera VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș), Alexandru Vodă (Alba Iulia)

Observator LPF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator LPF:  Marian Ivan (Brașov).