Sergiu Bîlcea: „Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană”
26.01.2022

Construcția bugetului Aradului este o prioritate pentru PNL Arad. 

„Am promis arădenilor o direcție corectă dezvoltare și trebuie să ne ținem de cuvânt. În interiorul PNL, am avut o discuție legată de prioritățile Aradului pe care le vom susține prin alocări bugetare”, a spus Sergiu Bîlcea, președintele PNL Municipiul Arad. 

În cadrul unei conferințe de presă, alături de viceprimarul Lazăr Faur și consilierul municipal, doctorul Andrei Korodi, au fost prezentate prioritățile pentru domeniul medical.

„Vom prezenta bugetul pe etape, alături de consilierii municipali. Prin construcția bugetară, pregătim atragerea de fonduri pentru exercițiul financiar european 2021 – 2027. Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană. Decizia noastră este să nu creștem taxele și impozitele, să folosim cât mai mult fondurile europene”, a spus Sergiu Bîlcea. 

Întrebat de jurnaliști în legătură cu vizita ministrului Dâncu în care s-a discutat despre Cetate, Sergiu Bîlcea a oferit detalii: 

„După vizita ministrului Dâncu avem un mesaj pozitiv. Sunt câteva măsuri concrete pe care le susținem și prin alocări din bugetul acestui an, printre care reactualizare documentației pentru garnizoana Gai. Așteptăm un necesar pentru containere care vor fi amplasate în Cetate, în care va funcționa provizoriu Armata. Așteptăm ca în următoarele două luni, Armata să preia primele 2 blocuri ANL. În buget vom avea fonduri pentru studiile de fezabilitate pentru modernizarea Cetății Aradului. Nu anunț triumfalist o rezolvare dar avem pași concreți pentru Cetate”. 

Tot în buget vor fi sume pentru a aduce la standarde de competiții internaționale stadionul UTA. Aproximativ 1 milion de euro vor fi alocați în acest an pentru gazon nou, hibrid, modernizarea instalației de sonorizare, mărirea puterii electrice instalate și rezolvarea problemei infiltrațiilor.