Sepsi a cucerit Supercupa României la Arad după victoria cu 2-1 împotriva lui CFR Cluj!
09.07.2022

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat prima Supercupă din istoria sa în această seară, după succesul cu 2-1 împotriva lui CFR Cluj pe Arena "Francisc Neuman" din Arad. Adrian Păun a marcat primul în minutul 2, dar Cosmin Matei a egalat înainte de pauză şi Mario Rondon a înscris golul decisiv împotriva fostei sale echipe. Aproximativ 10500 de spectatori au asistat din tribunele stadionului arădean la triumful formaţiei din Covasna.


Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru CFR: Adrian Păun a deschis scorul în minutul 2, cu un şut de la 16 metri. Sepsi a preluat apoi controlul teritorial al disputei, dar nu a avut vreo ocazie importantă în prima jumătate de oră. Mai periculoasă a fost tot campioana, care a ratat două şanse prin Dugandzic, dar şi o situaţie importantă prin A. Păun: marcatorul primului gol a recuperat un balon din picioarele lui Ştefănescu şi a scăpat spre poartă, dar a încercat să paseze în centru, iar balonul trimis defectuos a fost respins de fundaşii covăsnenilor. Nicolae Păun şi Cosmin Matei au trimis de puţin pe lângă poartă cu două şuturi de la distanţă, iar în prelungirile primei părţi, fostul dinamovist a reuşit să înscrie golul egalizator. Matei a punctat din 6 metri, după o centrare din partea dreaptă a lui Dimitrov. Sistemul VAR, folosit în premieră în fotbalul intern, a intervenit de două ori în prima parte, când s-au verificat cele două goluri, însă reuşitele au fost înscrise regulamentar. 


Sepsi a început mai bine repriza secundă şi a ratat o ocazie mare prin Dumitrescu, care a tras din voleu de la marginea careului, însă pe lângă poarta lui Bălgrădean. Clujenii au replicat după aproximativ 20 de minute prin Petrila, al cărui şut de la distanţă a fost prins de Niczuly. Covăsnenii au preluat conducerea în minutul 85, chiar prin fostul jucător al CFR-ului, Mario Rondon. Portarul Niczuly l-a lansat în partea dreaptă pe Ştefănescu, acesta a centrat în careu, iar atacantul din Venezuela a punctat cu o lovitură de cap din gura porţii. Fostul utist Roger, intrat chiar după gol, a primit cartonaş roşu în prelungirile meciului, pentru o intrare asupra lui Santos. Rămasă in 10 oameni, campioana României nu a găsit drumul spre egalare, şi Sepsi a câştigat cel de-al doilea trofeu din istorie. Ca şi în prima repriză, VAR-ul a intervenit de două ori, la gol şi la eliminare, însă şi de această dată deciziile "centralului" Cojocaru au fost confirmate. 


Formaţii:


CFR: Bălgrădean – Braun, Graovac, De Sousa, Camora (cpt) – Bordeianu (86. Roger), A. Păun (63. Yeboah), Muhar (72. Hoban) – Deac, Dugandzic (63. Betancor), Petrila (86. Gîdea). Rezerve: Sava – Brucic, Bălan, Itu. Antrenor: Dan Petrescu


Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea (cpt), Dumitrescu – Bărbuț (59. Golofca), Aganovic (83. Santos), N. Păun, C. Matei (59. I. Gheorghe)- Ștefănescu, Tudorie (76. Rondon). Rezerve: Began – Ispas, Damașcan, Ciobotariu, Ninaj. Antrenor: Cristiano Bergodi


Arbitri: Adrian Cojocaru – Valentin Avram, Ciprian Danșa – Iulian Dima.


Arbitri VAR: Istvan Kovacs, Mihai Artene – Ovidiu Hațegan