Seleuşul a câștigat procesul la Curtea de Apel București
12.08.2020
Comuna Seleuș și satul aparținător Moroda au ieșit scriptic din carantină ca urmare a deciziei Curții de Apel București, însă în realitate măsura este în vigoare, autoritățile locale motivând că nu au primit oficial decizia instanței sau că trebuie să treacă termenul de 2 zile, perioada în care decizia poate fi atacată cu recurs. Oricum pe data de 14 august, expira termenul până la care cele 2 localități au fost introduse în carantină.
Curtea de Apel București a decis, miercuri, să admită cererea primăriei și să anuleze ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență prin care era insistuită carantina. Decizia Curții poate fi atacată cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare.
Dacă la început primarul a susținut măsura, ulterior a atacat-o în instanță, susținând că scopul carantinei: scăderea numărului de cazuri s-a atins înainte de împlinirea celor 14 zile, motiv pentru care cerea ridicarea carantinei.
Cei mai mulți localnici se ocupă cu legumicultura și spun că nu erau primiți în piețe sau că oamenii evitau să cumpere de la ei, când aflau că sunt din Seleuș, comună aflată în carantină din cauza noului coronavirus.
În schimb, magistrații au respins cerere de plată a daunelor morale, ca neîntemeiată. Primăria ceruse Guvernului daune de 700.000 de lei, bani pe care i-ar fi folosit în bugetul local.
Comuna Seleuș și satul aparținător Moroda au fost intrduse în carantină începând cu data de 1 august, pentru o perioadă de 14 zile, din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus.
În județul Arad mai sunt în carantină localitățile Bonțești și Gurahonț, tot până pe data de 14 august. În cele 2 comune există declarate focare de COVID-19.

Mai jo redăm anunţul primarului, Cristian Branc de pe pagina sa da socializare:

„Dragii mei,

acțiunea întreprinsă în instanță, prin care solicitam anularea ordinului emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, a avut câștig de cauză. De astăzi comuna Seleuș iese din carantină! În urmă cu aproximativ o săptămână vă promiteam că voi face tot posibilul pentru a scoate comuna noastră din carantina impusă de autoritățile centrale. Astăzi , Curtea de Apel București ne-a dat câștig de cauză. Am promis că voi lupta pentru cetățenii comunei Seleuș și asta am făcut. Așa voi face și în continuare pentru că această comunitate merită tot ceea ce este mai bun. Victoria obținută astăzi nu este a lui Cristian Branc, ci a întregii noastre comunități! Dumnezeu să binecuvânteze comuna noastră!”, a scris primarul comunei Seleuș, Cristian Branc, pe pagina sa de Facebook.