Secetă şi caniculă
08.08.2019

Cod roșu de secetă în România! Administrația Națională de Meteorologie anunță caniculă și fenomene extreme. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteorologii ne anunță că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului. Aceasta înseamnă că ne puteam aștepta la perioade de secetă prelungită, cantitățile de precipitații fiind reduse.

Până duminică întreaga Românie va fi cuprinsă de un val de căldura. Se vor inregistra 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Potrivit ANM, valul de caldură se va extinde în zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică, disconfortul termic va fi ridicat iar indicele temperatură-umezeală  va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Meteorologii susţin că în urmatoarele zile temperaturile maxime vor fi mai ridicate, spre 35-37 de grade, vineri sâmbătă şi duminică.

Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral şi în Dealurile de Vest, mai anunţă meteorologii.