Se redeschid casele de pariuri și Loteria
12.06.2020
Premierul Ludovic Orban a anunțat aseara că vor fi propuse noi măsuri de relaxare începând cu 15 iunie. Printre acestea se numără redeschiderea Loteriei, a caselor de pariuri și jocuri de noroc, dacă acestea prezintă un risc epidemiologic scăzut.

Loteria Romana si-a suspendat activitatea pe 18 martie pentru toate produsele: loz, loto, videoloterie și pariuri mutuale. Ultima extragere s-a facut pe data de 19 martie.

Pandemia de COVID-19 a oprit aproape toate evenimentele sportive. În aceste condiții, pasionații de sport nu au mai avut pe ce să mizeze, ceea ce a dus la o prăbușire economică pentru casele de pariuri.

In România 14.000 de case de pariuri au fost închise din 17 martie, odată cu anunțul ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela referitor la starea de urgenta.
In total 14.000 de case de pariuri și alte 15.000 de unități de jocuri de noroc (cazinouri, păcănele) au fost inchise pe toata perioada starii de urgenta dar si in starea de alerta.

Unitatile se redeschid pentru ca se considera ca au risc epidemiologic scazut dar patrunderea in incinta si participarea la jocuri si la activitatile de loterie se vor face numai cu respectarea masurilor de distantare sociala si a celor sanitare impuse de Guvern.