Se închide temporar vama Turnu | 59 de cazuri confirmate
12.03.2020

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și ministrul sănătății, Victor Costache au ținut o declarație de presă în seara de 12 martie 2020.

În cadrul conferinței autoritățile au anunțat închiderea temporară a punctelor de frontieră cu trafic mai redus de la granițele cu Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și Serbia.

Trecerile de frontieră care se vor închide temporar: la frontiera cu Ungaria: Turnu, Săcuieni, Salonta, Valea lui Mihai. Ucraina-Sighet. Bulgaria-Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet. R. Moldova- Rădăuți Prut, Oancea. Porțile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin și Naideș.

Până astăzi, 12 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 59 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 59 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

Alte măsuri luate de autorităț în ordinul anunțat în seara aceasta:

• art. 2 arată că se suspendă temporar timp de 6 luni exportul medicamentelor cuprinse în catalog. În condițiile crizei COVID, a lipsei medicamentelor și echipamentelor de pe piață din Europa erau multe echipamente care ar fi fost scoase din România.

• beneficiarii de finanțări din fonduri vor lua măsuri pentru limitarea riscului de contaminare cu coronavirus prin orice mijloace; fie prin reorganizare sau reprogramare, sau orice altă modificare.

• Autoritățile de management și autoritățile centrale și locale pot emite proceduri specifice în relația cu beneficiarii pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor. 

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție COVID-19 sunt în municipiul București (20), acestea fiind internate. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.